Kirjoitetut vastaukset


Niko
Osallistuja (Participant)

  Moi,

  Valvontakameran käyttöönotto voi olla hankalaa puuhaa, varsinkin jo verkkohommelit eivät ole ennestään tuttuja. Tuosta mallista ei taida suomeksi ohjeita löytyä.

  Nettioperaattorin tukisivuilta saattaa löytyä tietoa portti- ja muista asetuksista valvontakameraa varten. Tästä Tilavahdin yleisohjeesta voi olla myös apua.

  Niko


  Niko
  Osallistuja (Participant)

   Moi,

   Ei onnistu, valitettavasti. Reilu vuosi sitten sain vielä Windows 10:n esiversion 920:aan, mutta esiversiotkin lopetettiin. Eikä esiversio ainakaan omassa 920-luurissani toiminut kunnolla, mutta se saattoi johtua sitä että olin jo rukannut systeemiä ennen esiversion asennusta.

   Sen verran kummalliseksi laite meni, että piti palata kiltisti takaisin 8-versioon.

   930 ja muutama muu vanha malli on enää 10-tuen piirissä.

   Windows  Phone 8.1-järjestelmän tuki päättyi 11.7. Tietoturvapäivityksiä tai korjaustiedostoja ei enää tule. Se meinaa, että jos laitetta ei pysty päivittämään Windows 10 Mobileen, niin sitten on ehkä viisainta hommata uusi laite.

   Puhelin kyllä toimii, vaikkei siihen suojaus- tai muita päivityksiä tulekaan. Varmistustoimito ja muuta taustapalvelut kuitenkin lakkaavat vähitellen, joten kyllä siitä vähän rampa tulee älylaitteena.

   Täällä Windows Phone 8.1.:n UKK:ssa on hyödyllistä tietoa tuen päättymisestä.

   Niko


   Niko
   Osallistuja (Participant)

    Moi,

    Accelerometer on osa HP:n DriveGuard-ohjelmistoa, joka ohjaa kiintolevyn ”parkkeerausta”.

    HP:n tuki neuvoo poistamaan nykyisen DriveGuard-version ja lataamaan ja asentamaan sitten tämän uuden, Windows 10 -järjestelmälle tarkoitetun ohjelmiston.
    HP:n Suomen tukisivuilla on tällainen DriveGuard-ongelmaan liittyvä artikkeli, josta saattaa olla hyötyä. Sen avulla voi yrittää selvittää, mikä versio pitää ladata, jos tuo yllä oleva ei auta.

    Niko


    Niko
    Osallistuja (Participant)

     Olen käyttänyt jo muutaman vuoden maksullista Macrium Reflectiä. Se on toiminut hyvin ja ollut helppo käyttää. Muutama kymppi vuodessa ei ole paha raha. Käytin aikaisemmin pitkään Nortonin Ghost-ohjelmaa. Sekin oli luotettava mutta Macriumiin verrattuna kankea ja vaikea. Tosin nykyisestä versiosta en tiedä, saattaa sekin olla kehittynyt.

     Tuo Karenin ohjelma on jäänyt meikäläiseltä väliin, mutta se on ollut ilmeisen suosittu. Tekijä on jo vaihtanut hiippakuntaa, eikä ohjelmaa ole sitten kaiketi enää tuettu muutamaan vuoteen. Tuolla sivulla on jotain tuoreitakin ohjeita.


     Niko
     Osallistuja (Participant)

      Moi,

      Se voi johtua siitä, että jokin aikaisempi Avastin versio on jättänyt nuo tiedostot ja vaikka ne eivät ole enää käytössä, nykyinen Avast suojaa ne, koska ne ovat Avastin kansiossa.

      Kun Avast suojaa tiedostot, niitä ei voi millään rekisterin puhdistajalla poistaa. Poistaminen onnistuu vain käsipelillä. Tai sitten niin, että ottaa Avastin pois päältä siksi aikaa, kun ajelee puhdistusohjelman. Silloin Avastin tutka ei ainakaan pääse väliin.

      Niko


      Niko
      Osallistuja (Participant)

       Siihen valikkoon, jossa laite palautetaan tehdasasetuksiin, pääsee eri laitteissa hieman eri näppäinyhdistelmillä.

       Kun näyttöön tulee valikko, valitse “tehdasasetusten palautus” tai vastaa kohta. Huom: Tehdasasetuksiin palautus tuhoaa kaikki Android-laitteessa olevat käyttäjän tiedot.

       Kokeile näitä yhdistelmiä:

       1: Ääni + + Virta

       2: Ääni – + Virta

       3: Ääni + ja – + Virta.


       Niko
       Osallistuja (Participant)

        Tiedonsiirto sähköverkon kautta eli ns. datasähkö vastaa käytännössä verkkokaapelia, joten se ei edellytä operaattorin tukea. Nykyisillä laitteilla yhteys toimii useimmiten myös sulakkeiden ja vaiheiden välillä.


        Niko
        Osallistuja (Participant)

         Vika korjataan käynnistämällä selaimessa Googlen työkalu Chrome Cleanup Tool. voit ladata työkalun täältä.


         Niko
         Osallistuja (Participant)

          Windowsissa ei ole kaipaamaasi toimintoa, joka avaisi suljetut ohjelmat automaattisesti. Ohjelmat on suljettava, koska ne käyttävät sellaisia tiedostoja, jotka asennus päivittää.

          Ohjelmat voi kutenkin saada käynnistymään automaattisesti tietokoneen käynnistyksen yhteydessä. Windows 10:ssä käynnistettävät ohjelmat pitää lisätä Käynnistys-kansioon. Se on kymjpissä piilotettu, toisin kuin esim. Windows 7.ssä.

          Lisää ohjelma käynnistettäviin näin:

          Avaa Suorita-ikkuna komennolla Windows+R

          Kirjoita Avaa-kenttään: shell:startup ja paina Enteriä

          Kopioi ohjelman pikakuvake kansioon

           

          Jatkossa ohjelma käynnistyy Windowsin mukana.

           


          Niko
          Osallistuja (Participant)

           Syynä on se, että olet kääntänyt kuvat käsin Resurssienhallinnassa. Ipad lukee kuvan ”oikean” eli alkuperäisen suunnan kameran tallentamista kuvan niin sanotuista metatiedoista eli oheistiedoista ja kääntää kuvan sen mukaan. Etunurkassa olevalla PhotoME-ohjelmalla voi muuttaa näitä kuvan metatietoja, niiden mukana myös sitä kenttää, johon on tallennettu kuvan suunta.

           Lataa PhotoME täältä.


           Niko
           Osallistuja (Participant)

            Windowsin Valokuvat-sovelluksessa pääsee yksittäisestä kuvasta takaisin kansionäkymään painamalla näppäimistön peruutusnäppäintä (backspace).


            Niko
            Osallistuja (Participant)

             Kehittäjien tarvitsemat tiedot ovat julkisia eikä niitä voida käyttää sinun vahingoksesi. Voit siis lähettää tiedot huoletta.  Nämä tiedot löytyvät nimittäin operaattorin nettisivuilta ja ne ovat kaikille asiakkaille samoja.


             Niko
             Osallistuja (Participant)

              Turvallisuus riippuu palveluntarjoajan postipalvelimesta. Jos se ei tue haluttua salaustekniikkaa, siihen ei voi vaikuttaa Iphonen sähköpostisovelluksella. Hotmail on kuitenkin salattu, joten nykyinen sähköpostijärjestelysi on turvallinen.


              Niko
              Osallistuja (Participant)

               Tähänkin tarkoitukseen on saatavana sovitin, jonka toisessa päässä on Firewire-liitäntä ja toisessa päässä usb. Tällainen sovitin maksaa alle kympin.


               Niko
               Osallistuja (Participant)

                Erillisen verkkosovittimen tuoma parannus ei välttämättä ole suuri. Se voi kuitenkin auttaa, mikäli hotellin verkkolaitteisto käyttää uusinta 802.11ac-tekniikkaa ja tietokone vanhempaa 802.11n-tekniikkaa. Voit myös hankkia usb-jatkokaapelin, jolloin saat verkkosovittimen vähän ylemmäs.