Pikkukuvien katoaminen "vanhassa" systeemissä Kirjastot ->kuvat

Ratkaistu
Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  mummi42 6 kuukautta sitten.
Tekijä
mummi42
Katsoja (Spectator)

Olen vuosikymmenten ajan koonnut tietokoneelle mielestäni systemaattisen kuvakokoelman käyttäen Windowsin valmista kaavaa Windows -> kirjastot -> kuvat. Koska kuvia on usealta vuosikymmeneltä yhteensä tuhansia, olen järjestänyt ne kansioihin kuvausajan ja/tai aiheen mukaan, siis esimerkiksi ”2019-01” (tammikuun 2019 kuvat) tai ”Kesäkurssi 1985” (kesäkurssi vuonna 1985). Kansiot ja kuvat ovat olleet loogisessa numero- ja aakkosjärjestyksessä, olen löytänyt hakemani helposti, koska ohjelma on näyttänyt kuvat pikkukuvina jo hakuvaiheessa. Nyt ovat pikkukuvat kadonneet, ja kun avaan kansion, näen vain vaikkapa sata samanlaista ”vuoren” tai ”maalauspensselin” kuvaa ja niiden nimet. Jos etsin tiettyä kuvaa, pitäisi avata kansion kaikki kuvat, siis aivan järjetön homma.

Hulluinta asiassa on se, että toisessa käyttämässäni tietokoneessa olen vielä onnistunut samalla ”vanhalla”  Kirjastot -> kuvat -sovelluksella säilyttämään minulle tärkeät pienet katselukuvakkeet. Tässä toisessakin koneessa on W10-käyttöjärjestelmä, enkä mitenkään tajua, miten olisin voinut tehdä kuvien tallennusohjelman asetukset eri tavalla. Kuvien avaamisen oletusohjelmaksi olen asettanut ”ongelmakoneessa” Paint.netin (koska sen on maksuton ja käyttö on tällaiselle vanhalle höperöllekin helppoa).

Kokeilin äsken W10:n uutta kuvat-sovellusta, joka on minunlaiselleni ikivanhalle mummolle aivan typerä vaihtoehto. En tarvitse ketään ”järjestämään” kuvia puolestani, vaan haluaisin vain vanhat katselukuvakkeet takaisin.  Mainitsen vielä, että käytän kyseistä sovellusta ainoastaan kuvien tallentamiseen ja hakemiseen, siis järjestyksessä säilyttämiseen. Kansiot ja niiden sisältö ovat nyt edelleen tallessa, mutta kun avan kansion, en tule sen sisällöstä hullua hurskaammaksi ennen kuin olen avannut kuvat, yhden toisensa jälkeen, koska kuvani on yleensä tallennettu kameran antaman numeron nimisinä. Ei ole ollut tarvetta nimetä jokaista kuvaa erikseen, kun on pikkukuvasta heti nähnyt, mistä on kysymys, ja samalla esimerkiksi matkakuvat ovat tallentuneet automaattisesti kuvausjärjestyksessä.

Onko hyvää neuvoa, miten saan pikkukuvat takaisin, vai pitääkö loppuelämäni ajan kirota amerikkalaista tietokonejättiä, joka luulee tietävänsä paremmin kuin minä, millaisen kuvien tallennusohjelman haluan?

Joppe
Joppe
Osallistuja (Participant)

  Moi,

  Tarkista ainakin, ettei esikatselukuvien asetus ole jostain syystä lipsahtanut pois päältä:
  1. Avaa Resurssienhallinta ja valitse Näytä-välilehti ja oikeasta reunasta Asetukset.
  2. Valitse Näytä-välilehti ja varmista, ettei Tiedostot ja kansiot -osan kohdassa Näytä aina kuvakkeet, ei koskaan pikkukuvia ole valintamerkkiä. Jos on,  niin ota valinta pois ja okota.

  Sekin on mahdollista, että esikatselukuvien välimuisti on mennyt jotenkin jumiin ja tuuttaa vaan niitä järjestelmäkuvakkeita.
  Välimuistin tyhjentäminen saattaa auttaa, jos kuvat kuitenkin avautuvat oletussovellukseen, kun sitä ”vuorikuvaa” tai ”pensselikuvaa” (ne on jpegin ja tiffin järjestelmäkuvakkeet) kaksoisnapsauttaa.

  Esikatselukuvien välimuistin voi tyhjentää näin:
  1. Kirjoita hakuun (aukeaa palkin suurennuslasista) cleanmgr ja valitse tulosluettelosta Järjestä uudelleen.
  2. Esiin tulee pikkuikkuna, jossa pitäisi valittuna Windows-asema (yleensä C). Valitse OK.
  3. Valitse seuraavassa ikkunassa tyhjennyslistasta Esikatselukuvat. Ota muista kohdista valinta pois. Niiden tyhjennyksellä ei ole esikatseluiden kanssa tekemistä.
  4. Valitse OK ja käynnistä homman jälkeen tietokone uudelleen.

  Joppe


  mummi42
  Katsoja (Spectator)

   Kiitos! Olin etsinyt ongelmaan ratkaisua googlettamalla sekä suomenkielisiltä että englanninkielisiltä sivuilta, ja tulin aina vain epätoivoisemmaksi, kun löysin yhä uusia valituksia asiasta Windows 10:n jonkin äskeisen päivityksen jälkeen. Yhtään vastausta sen sijaan ei löytynyt. Nyt saamani ohjeet auttoivat heti. Tiedän, etten itse ollut koskenut asetuksiin, ja valitettavasti tiedän senkin, että minun taidoillani en ikinä olisi osannut itse ratkaista tätä pulmaa. Vielä kerran, suuret kiitokset!

   Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille