Onkohan läppärissä virus?

Avoin
Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Joppe Joppe 1 kuukausi sitten.
Tekijä
user-559691
Katsoja (Spectator)

Minulla on Fujitsu merkkinen 17 tuuman läppäri ja siinä on sellaisia oireita, että kun avaan esim. word-tiedoston, se alkaa itsestään pyyhkimään tekstiä pois vaikka en tee mitään. Sitten kun suljen tiedoston ja avaan sen uudestaan on koko teksti kuitenkin tallessa ja alkaa taas pyyhkiytymään pois. Toinen oire on, että kun yritän klikata auki mitä vain tiedostoa kaksoisklikkaamalla normaalisti aukeaa ikkuna jossa kysytään, että haluanko varmasti siirtää tiedoston roskakoriin vaikka olen vasta avaamassa sitä ja sitä ikkunaa kun yrittää sulkea, se ei mene kiinni vaan aukeaa uudestaan ja uudestaa kunnes on sammutettava virta koneesta. Yksi oire vielä on, että kun yritän sähköpostissani kirjoittaa osoitettani tai salasanaa, alkaa kone tekemään väli-viivaa eteenpäin itsestään niin pitkälle kuin mahtuu enkä ehdi kirjoittaa kenttään mitään. Olen vaihtanut aivan uuden Windowsin jo koneeseen, mutta oireet jatkuvat, mistähän tässä on kyse? Osaako joku neuvoa miten asia hoidetaan pois, auttaako kovalevyn vaihto uuteen? En haluaisi luopua koneesta kokonaan koska se maksoi 1600 euroa ja on huippu suoritin ja 16 gigaa muistia yms. T. Windows 7 käyttäjä

Joppe
Joppe
Osallistuja (Participant)

  Moi!

  Vaikea sanoa mitään varmaa, mistä tuollainen johtuu, mutta niin sekaisin laite kuulostaa olevan, että se kannattaa viedä huoltoon.

  Joppe


  user-559691
  Katsoja (Spectator)

   Käytin jo huollossa ja siellä neuvoivat asentamaan uuden windowsin ja niin tein eikä auttanut.

   seiskan käyttäjä

   Joppe
   Joppe
   Osallistuja (Participant)

    Oho, onpas kummallista, jos Windows 10:n asennuskaan ei auttanut, eikä huolto löytänyt mitään mekaanista vikaa.


    user-559691
    Katsoja (Spectator)

     Huollosta sanottiin, että voi olla virus mennyt emolevyn biosiin ja on paha juttu.

     En asentanut Windows 10 vaan paremman version seiskasta.

     Windows 7 käyttäjä

     Joppe
     Joppe
     Osallistuja (Participant)

      Joo, se on tosiaan paha paikka, sillä biosiin päässyttä virusta on vaikea jäljittää, esim. tavallinen virustorjuntaohjelma ei sitä havaitse. En ole asiantuntija, mutta käsittääkseni on harvinaista, että virus pääsee biosiin, paitsi tilanteessa jossa bios on päivitetty jotain muuta kuin virallista kautta.

      Voi kuitenkin olla, että Windows 7:ssä on jokin aukko, sillä järjestelmää ei enää tueta, eikä siihen ole enää julkaistu suojauspäivityksiä. Seiskan tuki päättyi tammikuun puolivälissä.

      Kysy, jos huolto pystyy asentamaan laitteeseen uuden puhtaan biosin. Luulisi, että se on mahdollista.

      Joppe

       

       

      Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille