Suojaohjelmat !

Avoin
Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Toimitus Toimitus 1 vuosi, 6 kuukautta sitten.
Tekijä
user-371205
Katsoja (Spectator)

Kirjoititte jokin aika sitten näistä erilaisista suoja- ja turvaohjelmista? Totesitte kirjoituksessa että kun lataa nämä 6 (siis kuusi) ohjelmaa niin tietokone on melko hyvin suojattu ??  Itselläni on Win10 Pro ja valmistaja vakuutti, että jos päivitykset ovat kohdillaan muuta ei tarvita !?  Toisessa koneessa on myös lisänä F-Securen virustorjunta. Nyt odotankin innolla testiänne näistä ohjelmista ja niiden riittävyydestä kontra em. kuusi ohjelmaa. Tuntuu vaan harrastelijasta aika suurelta urakalta ladata mainitsemanne paketti kun vastaavasti em. vastaajat lupaavat samoja ”turvatakuita”; tosin maksullisia !? Mielenkiinnolla vastaustanne odottaen nimim. ”Kotimikron uusi tilaaja”.

Toimitus
Toimitus
Avainmestari (Keymaster)

  Tervehdys,

  Kiitos palautteesta.

  Kyllä pelkästään Windows 10:n suojausominaisuudet periaatteessa riittävät, kunhan on muuten varovainen verkossa liikkuessaan. KotiMikron tietoturvapaketin ohjelmilla pyritään kuitenkin antamaan mahdollisimman kattava lisäsuoja, jonka voi saada ilmaisohjelmilla.

  Windowsin virustutkalla oli aiemmin aika huono maine, koska se pärjäsi huonosti testeissä, mutta nykyinen Defender-ohjelmisto on ilmeisen tehokas, ja ainakin huomattavasti edeltäjiään tehokkaampi.

  Kun käytössä on jokin maksullinen tietoturvaohjelmisto, kuten mainitsemanne F-Securen ohjelma, niin silloin KotiMikron kokoama ohjelmapaketti on tarpeeton. Esimerkiksi F-Secure sisältää kaikki torjuntakomponentit, jotka ilmaiseksi joutuu hankkimaan erikseen.

  Maksullisten ohjelmien yhtenä etuna onkin niiden helppous, kun ne suojaavat kaikkia tunnettuja uhkia vastaan yhdessä ja samassa ohjelmassa, eikä käyttäjän tarvitse asennella ja ylläpitää useita erilaisia sovelluksia.

  KotiMikroon ei ihan lähiaikoina ole tulossa laajempaa tietoturvaohjelmien testiä. Seuraava on suunnitteilla toukokuun lopulla ilmestyvään numeroon 9/2019. Siinä vertaillaan mobiililaitteille tarkoitettuja tietoturvaohjelmia.

  Ystävällisin terveisin,
  Juhani Koivisto
  toimittaja

  Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille