Ulkoinen kovalevy ”katosi”

Avoin
Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Joppe Joppe 8 kuukautta, 1 viikko sitten.
Tekijä
user-465843
Katsoja (Spectator)

Läppärin tila loppui ja liitin Toshiba kiintolevyn avuksi ja ohjasin kuvat ja isommat tiedostot tälle ulkoiselle laitteelle, n.300 gt . Tietoturvahuolien vuoksi irroitin levyn surffailun ajaksi, mutta liittäessäni levyn seuraavan kerran ei tietokone löytäny kovalevyä saati sisältöä…. onko tiedostot menetetty nyt??


As.so.us.istum

As.so.us.istum

Joppe
Joppe
Osallistuja (Participant)

  Hei,

  Ulkoinen levy saattaa vielä näkyä Levynhallinnassa, jossa sille voi yrittää antaa asemakirjaimen, jolloin levy hyvässä lykyssä taas näkyy Windowsissa.

  Liitä ensi ulkoinen levy tietokoneeseen. Napsauta sitten kakkospainikkeella aloituspainiketta ja valitse Levynhallinta. Napsauta kakkospainikkeella asemaa, joka vastaa kooltaan ulkoista levyä ja jolla ei ole kirjaintunnusta. Valitse Muuta asemakirjain ja polku, niin pääset antamaan levylle asemakirjaimen.

  Jos levyä ei saa tuolla tavalla näkyviin, niin sitten voi kokeilla liittää levy johonkin toiseen tietokoneeseen. Jos se ei näy siinäkään, niin sitten levy voi olla niin rikki, ettei siitä saa kaivettua tietoja kuin jollain palautusohjelmalla.

  Joppe

  Joppe
  Joppe
  Osallistuja (Participant)

   Tuli vielä mieleen edelliseen liittyen, että kai kannettavasi usb-liitännän virrat riittävät ulkoiselle levylle? Jos läppärisi on jokin hybridi- tms. laite, niin se saattaa tarvita sellaisen ulkoisen levyn, jossa on oma virtalähde.

   Joppe


   user-465843
   Katsoja (Spectator)

    Hei,

    Yritin tuota levynhallintaa niin ilmoitti, ettei oikeuteni riitä kyseisen levyn hallintaan??? Kovalevy toiminut kyseisellä Lenovo Thinkpadilla aiemmin normaalisti.

    Tässä välissä olen kokeillut jos jonkinmoisia järjestelmän siivouksia ja palauttanutkin windowsin minkä jälkeen koneen ”nimi” muuttui. Siis se numerokoodihässäkkä mikä yksilöi laitteen…. Sama tapahtunut myös pöytäkoneelle…

     

    As.so.us.istum

    Joppe
    Joppe
    Osallistuja (Participant)

     Hei,

     Jos heti tulee virheilmoitus ”Käyttöoikeutesi eivät riitä levynhallintaan kohteessa – -”, kun yrität käynnistää Levynhallintaa, niin silloin et ole kirjautuneena järjestelmänvalvojana tai tilissäsi on jotain häikkää. Nuo mainitsemasi siivoilut ja palautukset vähän viittaavat siihen, että Windows voi olla onnellisesti sekaisin.

     Jollet jo kokeillut, niin testaa kuitenkin, toimiiko levy toisessa koneessa. Jos se ei pelaa siinäkään, niin levy voi olla rikki. Jos pelkästään levyn tiedostojärjestelmä on mennyt sekaisin, niin levyä voi koittaa alustaa käyttökuntoon diskpart-työkalulla, mutta tiedostoja sieltä ei diskpartilla voi pelastaa vaan diskpartin käyttö tyhjentää koko levyn.

     Joppe

     Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille