Toucan varmuuskopiointi usb muistitikulle

Avoin
Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi KotiMikro-tuki KotiMikro-tuki 5 päivää, 5 tuntia sitten.
Tekijä
jyrkiveikko
Katsoja (Spectator)

Normaalisti tiedostohallinnassa olen laittanut kuvat paikkaan: Tämä tietokone>Kuvat, tiedostot: Tämä tietokone>Tiedostot jne. Latasin Toucan ohjelman muistitikulleni. Kun käynnistän ohjelman ja yritän etsiä yllä olevia hakemistoja löydän vain: C:\Users\Jyrki\ hakemiston alla vain Documents ja Pictures hakemistot, jotka ovat tyhjiä (tarkastettu tiedostohallinnasta). Minun pitäisi jotenkin saada kirjoitettua C:\Users\Jyrki\ hakemiston alla kuvat ja tiedostot hakemistot. Tämä onnistuu tiedostohallinta: kun kirjoitan  C:\Users\Jyrki\kuvat. Mutta Toucan ohjelmassa ei pysty kirjoittamaan mitään. Koska tiedostot ja kuvat hakemistot eivät näy Toucan:ssa, ei niitä pysty valitsemaan lainkaan.
Ainoana ratkaisuna näen kopioida C:\Users\Jyrki\kuvat hakemistoon C:\Users\Jyrki\picture. Tässä ei nyt ole mitään järkeä, koska kuvia on paljon.
Osaatteko auttaa minua?
T: Jyrki

KotiMikro-tuki
KotiMikro-tuki
Osallistuja (Participant)

  Moi!

  Kuulostaa vähän siltä, että kuvasi eivät olekaan oletuskansiossa, ja siksi Toucan ei löydä niitä sieltä.

  Tarkista Resurssienhallinnassa kuvat sisältävän kansiosi polku:
  Avaa Resurssienhallinta, laajenna vasemmasta listasta Tämä tietokone -kohta, napsauta kakkospainikkeella Kuvat-riviä ja valitse Sijainti-välilehti, niin näet, missä kansio oikeasti on.

  Selaa sitten Toucanissa tähän sijaintiin.

  Ystävällisin terveisin,
  KotiMikro-tuki

   

   

   


  jyrkiveikko
  Katsoja (Spectator)

   Moi,
   Olet oikeassa tiedoston sijaintien suhteen. Minulla näkyy Kuvat ja Tiedostot hakemistot ja niiden alla olevat tiedostot sekä OneDrive ja Tämä tietokone hakemistojen alla. Mutta Tämä tietokoneen alla olevat Kuvat ja Tiedostot sijaitsevat todellisuudessa C:\Users\jyrki\OneDrive\Kuvat ja C:\Users\jyrki\OneDrive\Tiedostot alla. Siis todellisuudessa Tämä tietokone alla ei ole Kuvat ja Tiedostot hakemistoja vaan ”linkki” OneDrive:iin.
   Mikä olisi sinun mielestä paras keino saada nämä tiedostot ”oikeaan paikkaan” Tämä tietokone alle. Kun aukaisen One Drive ohjelman, siellä on ”Hallitse kansioiden varmuuskopiointia”. Siellä on valittuna Työpöytä, Tiedostot ja Kuvat. Jos valitsen ”Lopeta varmuuskopiointi” palaavatko hakemistot Tämä tietokone alle. En oikein uskalla tehdä sitä, jos sattumalla kadotan minulle tärkeät tiedostot.
   Toucan hyväksyy vain C: levyn varmuuskopioinnin. Ei siis One Drive:n.

   Kiitos,
   Jyrki

   KotiMikro-tuki
   KotiMikro-tuki
   Osallistuja (Participant)

    Moi!

    Jos OneDriveen synkronoidut tiedostot ovat myös tietokoneella, niin kyllä Toucan ne silloin varmistaa, kun siihen avaa tietokoneella olevan polun, kuten esimerkiksi kuvakansiosi (C:\Users\jyrki\OneDrive\Kuvat).

    Toucanin pitäisi tunnistaa myös tiedostot, vaikka käytössä olisi Windows 10:n tallennustilan säästötoiminto, Tiedostot tarvittaessa -ominaisuus, joka lataa tiedoston pilveen. Silloin uudet tiedostot näkyvät vain online -tiedostoina.

    Ongelma voi kuitenkin olla juuri tässä, sillä Tiedostot tarvittaessa -ominaisuus ei välttämättä ole yhteensopiva kaikkien kolmannen osapuolen ohjelmien kanssa.

    OneDriven varmuuskopiointia ei mielestäni kannata lopettaa, sillä pilvi on hyvä yhtenä varmistuspaikkana. Toisena varmistuspaikkana voi sitten käyttää ulkoista asemaa.

    OneDriven varmistuksen voi silti halutessaan lopettaa. Lopetus ei poista tietokoneella olevia tiedostoja, eikä OneDrivessä olevia tiedostoja, mutta se ei myöskään palauta pilveen siirrettyjä tiedostoja, vaan ne pitää siirtää paikalliseen kansioon käsipelillä.

    Ne saa kuitenkin helposti kirjautumalla selaimella OneDriveen, napsauttamalla kansiota tai valitsemalla kohteet, napsauttamalla sitten kakkospainikkeella valintaa ja valitsemalla Lataa. Valitut latautuvat pakattuna zip-tiedostona Ladatut tiedostot -kansioon.

    Kun varmuuskopioinnin lopettaa, uudet tiedostot tallennetaan jatkossa vain tietokoneelle.

    Ystävällisin terveisin,
    KotiMikro-tuki

    Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille