Tietokoneen historian yhteenveto, mistä löytyisi?

Avoin
Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Joppe Joppe 2 kuukautta, 1 viikko sitten.
Tekijä
user-328751
Katsoja (Spectator)

Hei,

Minulla on 4v vanha Lenovon thinkpad 450-sarjalainen jossa vielä win7 käytössä.

Täytynee päästää tämä ”vanhus” eläkkeelle kun hintansa haukkunut moneen kertaan ja uusi Lenovon x-sarjalainen win10:llä käytössä ja laskenut elämänlaatua huomattavasti…

Haluaisin tietää mielenkiinnosta että löytyisikö jostain tämän vanhan koneen käyttöhistoria kuten: monta kertaa käynnistetty, paljonko tunteja käytetty jne. tämän tyylistä dataa. Olisiko joku sovellus tai ohjelma millä saisi tätä tietoa ongittua?

Joskus voisi antaa palautettu ja kehuja kun joku toimii. En ole mikään IT-osaaja mutta varmuudella heavy user kun reissaan paljon ja teen 50-60 tuntisia työviikkoja, joten tälle koneelle soisin pienet kehut ennen eläköitymistä koska muistaakseni kertaakaan ei ole pulaan jättänyt.

 

yst.terv.

Jarno Penttilä

[email protected]

Joppe
Joppe
Osallistuja (Participant)

  Hei,

  Kympissä on toimintahistoria-niminen työkalu, joka taitaa kerätä kaiken mahdollisen tiedon ja vielä lähettää ne Microsoftille, jos on antanut luvan, mutta seiskassa samanlaista kilkettä ei ole.

  Seiskassa on kuitenkin Tapahtumienvalvonta-niminen työkalu, jolla voi kaivella joitain historiatietoja. Se on aika mutkikas nörttitekele, jonka useimmat tiedot ovat melko arvoituksellisia näin maallikolle, mutta kyllä sieltä jotain löytyy, virhetilanteista ainakin, jos ei muuta.

  Kirjauksia on sekunnin välein, joten listaa on aika työläs selata. System-osasta löytyy silti muun muassa rivit, joilla on järjestelmän sammutusaika ja käynnistysaika.

  Kirjoita Käynnistä-valikon hakuun ”tapahtumienvalvonta” ja valitse se tulosluettelosta.

  Sitten vaan selaamaan!

  Terveisin,
  Joppe

  Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille