Google Sheets

Avoin
Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi KotiMikro KotiMikro 1 kuukausi sitten.
Tekijä
maritta.valijeesio
Katsoja (Spectator)

Hei! Olen jo usiamman vuoden ajan tehny Google Sheets:illä hiihto kilometreistäni taulukkoa, jossa on useita välilehtiä ja yksi on ”koontisivu”, johon tulee kaikkien taulukoiden loppusumma pylväsdiagrammin muodossa. Jokainen välilehti on oma vuosi ja nämä pylväät kuvaavat vuoden hiihtoja. Jokainen pylväs on erivärinen ja se on selite, mutta miten voin kirjoittaa sinne selitteeseen sen vuoden, jota se tarkoittaa? Siis se selite on sen diagrammin oikealla puolen ja haluaisin niihin ”värineliöihin” ne vuosiluvut. Nyt ne vuosiluvut on siinä vaaka-akselilla, mutta siinä loppuu tila, ku vuosia tulee lisää.

KotiMikro
KotiMikro
Avainmestari (Keymaster)

  Hei,

  Jos ymmärsin oikein mitä tarkoitat, valitse ensin taulukko sitä kaksoisklikkaamalla. ”Kaavion muokkaustyökalun” pitäisi ilmestyä näytön oikeaan reunaan.

  Tämän jälkeen ”värineliöitä” pystyy ainakin manuaalisesti muokkaamaan niitä kaksoisklikkaamalla. Tämä avaa ”Tekstin muotoilu” -ikkunan, jossa voit nimetä valitun neliön.

  Auttoiko tämä?

  Ystävällisin terveisin,

  KotiMikro


  maritta.valijeesio
  Katsoja (Spectator)

   Hei

   Joo, ymmärsit oikein. Olen tuota kokkeillu vaikka kuinka monesti, mutta siihen ei jostain syystä pääse kirjottamaan mitään. Se valittu neliö tulee esille aivan kuin siihen pystyis kirjottamaan, mutta mitään siihen ei ilmesty, eikä edes kursori tule näkymään, vain se neliö on valittuna, mutta kirjottamaan siihen ei pysty.

   KotiMikro
   KotiMikro
   Avainmestari (Keymaster)

    Hei,

    Ilmestyykö sinulla ikkunan/näytön vasempaan reunaan tuo ”Tekstin muotoilu” -ikkuna? (Kuva alla.) Ikkunassa on kohta nimeltä tekstitunniste mihin voit itse kirjoittaa oman tunnisteen, mikä tulee sitten kaavioon näkyviin.

    Ystävällisin terveisin,

    KotiMikro

    Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille