Advanced System Care ohjelma

Avoin
Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Joppe Joppe 1 vuosi, 3 kuukautta sitten.
Tekijä
juhako
Osallistuja (Participant)

Lehtenne suositteli 2018 Avanced System Care ohjelmaa ja olen käyttänyt jo monta Iobitin tuotteita Pro-versioina eli olen ostanut kyseiset tuotteet. Olen ollut tyytyväinen näihin, myös Driver Booster-ohjelmaan. Nyt netissä mustamaalataan kyseistä tuotetta ja Malwarebytesin AdwCleaner-ohjelma poimii listalle haittaohjelmaksi nämä tuotteet. Miksi näin? Riiteleekö nämä kaksi firman tuotetta keskenään jostain syystä ja sabotoivat toisen ohjelmia? Onko tosiaan puhdistettava Cleanerilla Iobitin tuotteet? Hankalaa käydä yksitellen läpi tuota AswCleanerin listaa ja poimia pois mielestäni haitattomat ohjelmat.

KotiMikro-tuki
KotiMikro-tuki
Osallistuja (Participant)

  Hei,

  Näin se valitettavasti on, että ko. yhtiöiden ohjelmat eivät siedä toisiaan.

  Malwarebytes ja Advanced SystemCarea tekevä Iobit ovat kilpailevia yrityksiä, ja Malwarebytes on ottanut sen linjan, että se antaa vääriä hälytyksiä Iobitin Advanced SystemCaresta ja Driver Boosterista.

  Malwarebytes luokittelee Iobitin ohjelmat pup-ohjelmiksi (potentially unwanted program, mahdollisesti ei-toivottu ohjelma), koska esimerkiksi SystemCare sisältää muun muassa järjestelmää käsittelevää koodia, jota Malwarebytes virheellisesti raportoi haitalliseksi.

  Vastaavaa esiintyy myös muilla valmistajilla. Esimerkiksi Safer-Networking-yhtiön Spybot luokittelee puolestaan kilpailevan Malwarebytesin pup-ohjelmaksi.

  AdwCleaner on tehokas putsari, mutta sen käyttö vaatii tosiaan aika lailla vaivaa ja naksuttelua, että saa säilytettävät ohjelmat pidettyä.

  Jos kerran käytät Advanced SystemCarea, niin älä käytä AdwCleaneria.

  Jos haluat käyttää Malwarebytesiä, niin käytä AdwCleanerin sijasta Malwarebytes-pääohjelmaa:
  https://etunurkka.kotimikro.fi/tietoturva/tietoturvaohjelmat/malwarebytes

  Se sisältää myös mainoshaitakkeiden eston ja torppaa mm. Iobitin Advanced SystemCaren, mutta Malwarebytesissä on helpompi sallia ohjelmia.

  Malwarebytesin asetuksissa voi turhien varoitusten välttämiseksi laittaa Suojaus-välilehdellä ”Käsittele PUP:t haittaohjelmina” tilaksi ”Varoita käyttäjää” ja sama alempaan PUM-kohtaan.

  Ja kannattaa ottaa myös automaattinen karanteeni pois päältä Suojaus-välilehden alaosasta, niin Malwarebytes ei poista luotettavia ohjelmia omin päin vain siksi, että se epäilee ohjelmaa, jota se ei tunne.

  Jos käytössä on Malwarebytesin maksullinen versio, niin siinä pitää ajastaa automaattitarkistukset uudelleen, asentaa sitten Advanced SystemCare uudelleen, ajaa tarkistus Malwarebytesillä, ja poistaa tarkistuksen lopuksi kaikki valinnat, jotka viittaavat SystemCareen ja lopuksi valita vielä, että SystemCare ohitetaan aina.

  AdwCleanerista vielä sen verran, että sen etuna on, että se on ”isoa” Malwarebytesiä kevyempi ohjelma. Se ei asennu pysyvästi järjestelmään eikä kuormita taustalla. Haittana on siten tuo mainittu hankalahko käyttö.

  Ystävällisin terveisin,
  KotiMikro-tuki


  yrjšauliso
  Katsoja (Spectator)

   Hei!

   Minulla on Picasa ohjelma.Nyt haluaisin ottaa kuvia sieltä muualle, mm, sukuohjelmaan. Kuinka tämä onnistuu, en ole

   onnistunut saamaan kuvia sieltä pois. Saisinko foorumilta tähän apua?

    

    

   Joppe
   Joppe
   Osallistuja (Participant)

    Moi,

    Jos kuvat ovat Picasan vanhassa työpöytäversiossa, esimerkiksi Picasa 3:ssa, niin silloin kuvien pitäisi olla myös tietokoneesi kiintolevyllä ja löytyä suoraan Resurssienhallinnassa.

    Ilmeisesti tarkoitat Picasan verkkoalbumia. Google on lopettanut sen ylläpidon ja siellä olevien kuvien pitäisi olla automaattisesti siirretty Google Kuviin:
    https://photos.google.com/

    Kuviin kirjoitetut tunnisteet, kuvatekstit, kommentit ja muu data pitäisi Googlen mukaan olla tallessa albumiarkistossa:
    https://get.google.com/albumarchive/

    Joppe

    Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille