Koska tulee Linuxista juttua

Avoin
Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Toimitus Toimitus 1 vuosi, 7 kuukautta sitten.
Tekijä
hope.hopeless176662
Osallistuja (Participant)

Hei!

Haluaisin opetella Linuksin käyttöä, mutta varsinaisia aloittelijan oppaita tai ohjeita tuntuu olevan tosi niukasti saatavilla. Onhan tässä Kotimikro-lehdessä kummempiakin asioita käsitelty, niin miksi ei Linuksia. Toivon, että joku olisi perehtynyt ko. käyttikseen ja saisimme tästä lehdestä lukea kattavan opas artikkelin. Onhan maailmassa muutakin kuin Windows. Ei kaikki voi Windowsin ympärillä pyöriä.

Toimitus
Toimitus
Avainmestari (Keymaster)

  Hei,

  Linuxia ei valitettavasti ole käsitelty pitkään aikaan, eikä näillä näkymin tulla jatkossakaan näkemään Linux-juttuja.

  Kymmenisen vuotta sitten oli Linux-juttusarja (numerot 15-18/2007), jonka mukana tuli asennusromppu,  mutta se jäi ainutkertaiseksi kokeiluksi.

  Linux melkein vaatisi oman lehtensä, ja myös oman tukipalvelunsa, jos lehdessä esiteltäisin Linux-jakeluita ja niille tehtyjä sovelluksia. Käytännössä se on mahdoton nykyresursseilla toteuttaa.

  Parhaiten Linuxiin pääsee sisälle Ubuntun avulla. Sille on hyvät ohjeet Ubuntu Suomen sivuilla ja sen foorumi on aktiivinen. Siellä on tietoa asentamisesta ja käyttöönotosta alkaen:
  http://www.ubuntu-fi.org/

  Terveisin,
  Juhani

  Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille