Windows 10 asennus usealle kovalevylle

Avoin
Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Joppe Joppe 4 päivää, 16 tuntia sitten.
Tekijä
jjpc
Osallistuja (Participant)

Onko WIN10 mahdollista asentaa samalla lisenssillä eri kovalevyille samaan koneeseen. Eli, vain kovalevy olisi eri.

Joppe
Joppe
Osallistuja (Participant)

  Ei onnistu. Windowsia ei voi asentaa muulle kuin käynnistyslevylle, ja Windows tunnistaa, että asennettuna on jo Windows-käyttis.

  Ja jos sen jollain konkelolla saisikin toiselle levylle, niin aktivoinitivaiheessa se ilmoittaisi, että lisenssi on jo käytössä eikä antaisi aktivoida Windowsia samalla lisenssillä.

  Virtuaalikoneella, kuten esimerkiksi Vmwarella, voi asentaa useita käyttöjärjestelmiä samaan koneeseen ja vaikka samalle levylle, mutta niilläkin pitää olla aidot ja uniikit lisenssit.


  jjpc
  Osallistuja (Participant)

   Kiitos. Kuinkahan toimii kiintolevyn kloonaus tällaisessa tapauksessa. Mitä kaikkia komponentteja WIN10 käyttää lisenssin tarkistukseen. Olen jostain kuullut, että olisi sidoksissa emolevyyn.

   Mitähän tapahtuu jos käyttää bootti- ohjelmaa esim. EasyBCD ja sillä valitsee vuorotellen käyttiksen eri kovalevyltä. Sekoaako aktivointi tähän ja lopettaa molempien käyttisten toiminnan.

   Eri Windowsit saa asennettua kun ottaa muut levyt asennuksen ajaksi irti. Sitten vain valitsee boottivalikosta mikä starttaa

   Joppe
   Joppe
   Osallistuja (Participant)

    Jaa-a, kai se selviää vaan kokeilemalla.

    Voisi kuvitella, että kun kokoonpano on muuten identtinen, niin ei kymppi älähdä kloonatusta levystä.

    Jos jollain multibootilla saa valittua, mikä järjestelmälevy käynnistyy, niin ehkä se sitten onnistuu. Vähän mutkikkaalta se kuulostaa, ja miksi kukaan haluasi samaa järjestelmää kahtena kappaleena…(?)

    Pistä viestiä, jos saat toimimaan.

     

     

    Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille