Windows 10 asennus usealle kovalevylle

Avoin
Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  user-339232 2 vuotta, 7 kuukautta sitten.
Tekijä
jjpc
Osallistuja (Participant)

Onko WIN10 mahdollista asentaa samalla lisenssillä eri kovalevyille samaan koneeseen. Eli, vain kovalevy olisi eri.

Joppe
Joppe
Osallistuja (Participant)

  Ei onnistu. Windowsia ei voi asentaa muulle kuin käynnistyslevylle, ja Windows tunnistaa, että asennettuna on jo Windows-käyttis.

  Ja jos sen jollain konkelolla saisikin toiselle levylle, niin aktivoinitivaiheessa se ilmoittaisi, että lisenssi on jo käytössä eikä antaisi aktivoida Windowsia samalla lisenssillä.

  Virtuaalikoneella, kuten esimerkiksi Vmwarella, voi asentaa useita käyttöjärjestelmiä samaan koneeseen ja vaikka samalle levylle, mutta niilläkin pitää olla aidot ja uniikit lisenssit.


  jjpc
  Osallistuja (Participant)

   Kiitos. Kuinkahan toimii kiintolevyn kloonaus tällaisessa tapauksessa. Mitä kaikkia komponentteja WIN10 käyttää lisenssin tarkistukseen. Olen jostain kuullut, että olisi sidoksissa emolevyyn.

   Mitähän tapahtuu jos käyttää bootti- ohjelmaa esim. EasyBCD ja sillä valitsee vuorotellen käyttiksen eri kovalevyltä. Sekoaako aktivointi tähän ja lopettaa molempien käyttisten toiminnan.

   Eri Windowsit saa asennettua kun ottaa muut levyt asennuksen ajaksi irti. Sitten vain valitsee boottivalikosta mikä starttaa

   Joppe
   Joppe
   Osallistuja (Participant)

    Jaa-a, kai se selviää vaan kokeilemalla.

    Voisi kuvitella, että kun kokoonpano on muuten identtinen, niin ei kymppi älähdä kloonatusta levystä.

    Jos jollain multibootilla saa valittua, mikä järjestelmälevy käynnistyy, niin ehkä se sitten onnistuu. Vähän mutkikkaalta se kuulostaa, ja miksi kukaan haluasi samaa järjestelmää kahtena kappaleena…(?)

    Pistä viestiä, jos saat toimimaan.

     

     


    user-324443
    Osallistuja (Participant)

     No, eihän ne kauan pysyisi samanlaisina. On vaan paljon mukavampi käyttää esim pankkiyhteyksiä kun tietää, ettei ole jäänyt pöpöjä kokeilluista ohjelmista.


     user-324443
     Osallistuja (Participant)

      WIN10 näyttäisi olevan emolevy- sidonnainen. Heitti aktivoinnin pihalle kun vaihdoin sellaisen. Toki myös prossun ja muistit. Uudelleenaktivointiin tarvittiin soitto Microsoftille ja 7 vuotta vanha kuitti. Retail 7 oli aikanaan muuttunut OEM 10:ksi ilmaisen päivityksen yhteydessä.

      Asennuksen yhteydessä sivuuttaa vain aktivointikoodin kyselyn. Jos kone on kerran aktivoitu samalla kokoonpanolla, aktivointi tapahtuu automaattisesti ja ei ole kovalevystä kiinni.

      Kokoonpanon voi rekisteröidä Microsoftin tilillä ja sitten jos aktivointi tykkää kyttyrää rautavaihdon yhteydessä, niin  voi osoittaa, että tämä on se lisenssi jolla haluan kokoonpanon aktivoida. Toki eihän se minulla näin toiminut.

      Boottaavan käyttiksen valitsen jatkossa Biosin boottilistalta. MSI:llä se on helppoa, painaa vain F11 ja valitsee halutun kovalevyn. Ei tarvitse mitään MBRiä sekoittavia ohjelmia

      Oma juttunsa on sitten tuo uudelleenasennus kovalevylle. Recovery- osiot eivät nimittäin noin vaan katoa ja vaikka saisi kovalevyn tyhjättyä ja uudelleenformatoitua XP- koneessa, niin kun kovon heittää takaisin WIN 10- koneeseen, niin on kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kaikki osiot tiedostoja myöden ovat taas käytössä. Onneksi tähän kuitenkin löytyy ohje. Laitan sen tähän jos joku joskus sitä kaipaa. Oppia ikä kaikki. Paljon tuli taas koettua.

      1. Open a command prompt as administrator.
      2. Run Diskpart application by typing Diskpart in the command prompt.

      3. In the “Diskpart” prompt, enter rescan command and press Enter key to re-scan all partitions, volumes and drives available.

      4. Then type in list disk and press Enter key to show all hard disk drive available.

      5. Select the disk that contains the partition you want to remove. Normally, with just 1 hard disk, it will be disk 0. So the command will be:
      Select disk 0

      Finish by Enter key.

      6. Type list partition and press Enter key to show all available and created partition in the disk selected.

      7. Select the partition that wanted to be deleted by using the following command, followed by Enter key:
      Select partition x

      Where x is the number of the recovery partition to be removed and unlocked its space. Be careful with the number of this partition, as wrong number may get data wipes off.

      8. Finally, type in delete partition override and press Enter key.


      user-339232
      Katsoja (Spectator)

       Nykyisen kannettavan (noin 7 vuotta vanha) käyttöjärjestelmän Windows 7 muuttaminen Windows 10 käyttöjärjestelmään?

        

       Nykyisen kannettavan tietoja: Windows 7 Home Premium, 64-bit SP1, AMD Athlon II P 320 Dual-Core Processor,  8.0 GB RAM(max), ATI Mobility Radeon HD 4500/5100, Toshiba Satellite 17 “

        

        

       Tästä seuraakin muutama kysymys on tama teknillisesti mahdollista tai yleensä järkevää tehdä näin:

        

       1. Riittääkö kannettavassa teknilliset tiedot tai tuleeko jotkut rajoitukset vastaan?

        

       2. Voinko ”kopioida” nykyisen käyttöjärjestelmäni ulkoiselle kovalevylle 1 TB ja käyttää sitä USB välityksellä nykyisessä koneessani(ilman nettiä), vaikka olisin siihen kopioinut Windows 10 käyttöjärjestelmän?

        

       3. Voiko tuota Windows 7 käyttää ulkoiselta kiintolevyltä aivan kuin nykyään, ettei tule mitään ”lisenssi-lukituksia”?

        

       4. Jos Windows 7 kopiointi on mahdollista, niin saisiko siihen jonkinlaisen ohjeen?

        

       5. Jos kaikki edellä oleva on mahdollista, kuinka kopion Windows 10 netistä vai kannattaako sen ostaa verkkokaupasta erikseen?

        

       6. Onko tässä asiassa mitään, jota en ole osannut kysyä?

        

        

        

        

       Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille