Kirjoitetut vastaukset

maijavari
maijavari
Osallistuja (Participant)

  Hei,

  Roskapostia voi yrittää torjua roskapostisuodattimella, jollainen löytyy sähköpostipalvelun asetuksista. Tosin ei kaikista, mutta Outlook.com/Hotmailissa sellainen on.

  Roskapostin suodatussääntöjen laatiminen on sikäli hankalaa, että roskapostittajat vaihtelevat lähetysosoitetta, joten pelkällä osoitteella luotu sääntö on usein hyödytön. Säännön voi luoda kuitenkin niin, että käyttää siinä esimerkiksi osaa otsikosta.

  Roskaposteihin ei parane koskaan vastata, eikä klikkailla niiden peruutuslinkkejä, sillä ne vain kertovat roskapostittajalle, että viesti on mennyt perille, ja sitten tulee lisää roskaa.

  Maija

  maijavari
  maijavari
  Osallistuja (Participant)

   Tuli sellainen vielä mieleen, että jos töllön Android on jotenkin räätälöity ja suljettu systeemi, niin silloin luulisi, ettei sinne mikään haitake pääse. Kai.

   maijavari
   maijavari
   Osallistuja (Participant)

    Hyvä kysymys, olen itse miettinyt samaa.

    Ainakin Esetillä näkyy olevan Android-tv:lle tällainen turvasovellus, mutta en ole kokeillut, joten en tiedä, mitkä ominaisuudet siinä ovat ilmaisia.

    Muitakin voi olla, mutta en kyllä äkkiseltään löytänyt.

    Maija

    maijavari
    maijavari
    Osallistuja (Participant)

     Moi!

     FolderMove luo symbolisen linkin vanhasta polusta uuteen, ja järjestelmä tunnistaa linkin automaattisesti. Linkki on oma tiedostonsa, joka on olemassa riippumatta kohteesta, joten mitään ongelmaa ei pitäisi syntyä. Paino on kuitenkin sanalla ”pitäisi”, niin kuin tietotekniikassa aina.

     Varsinaisia asennusmanagereita ei ole Etunurkassa, eikä näin äkkiseltään ole tiedossa, onko niitä ylipäätään Windowsille. Mobiiilipuolella niitä kyllä löytyy useita.

     Windows 10:ssä voi valita sovelluksille oletuslevyn (aloitus -> Asetukset -> Järjestelmä -> Tallennustila -> Muuta uuden sisällön tallennuspaikkaa). Osa asennustiedoista saatetaan silti kirjoittaa järjestelmälevylle, vaikka varsinainen asennuskohde olisi toinen levy.

     Windows 10:ssä voi myös siirtää joidenkin sovellusten asennuksen jälkikäteen toiselle levylle (aloitus -> Asetukset -> Sovellukset, valitse sovellus ja valitse Siirrä).

     Kumpikaan noista konsteista ei kuitenkaan koske työpöytäohjelmia, vaan ainoastaan Windows Storen sovelluksia.

     Maija

     maijavari
     maijavari
     Osallistuja (Participant)

      Ahaa. Joo, hyvä että siinä on noin pitkä takuu.

      Varmaan kokeilitkin jo sovitinta eri usb-liitäntään. Silläkin voi joskus olla merkitystä.

      Oma sovittimeni on kiinni keskittimessä, mitä ei yleensä suositella, mutta hyvin se on siinä pelannut. Keskittimessäni on oma virtalähde, joka todennäköisesti auttaa asiaa.

      maijavari
      maijavari
      Osallistuja (Participant)

       Hei

       Logitech neuvoo manuskassa luomaan yhteyden uudelleen sovittimeen, mutta tuo toimimattomuus voi johtua myös simahtaneesta varmistusparistosta. Se on tehty ei-vaihdettavaksi, mutta netissä jotkut ovat saaneet näppiksen taas toimimaan vaihtamalla pariston.

       Tuossa manuaalissakin on kuvaohje, kuinka pariston saa ulos, mutta hankalalta näyttää.

       Paristo on ladattava ML2032 eikä tavallinen ei-ladattava CR2032, mutta kai sellainenkin voi joskus loppua eikä enää lataa kunnolla.

       Täällä Ififixit-sivustolla on kuvia vaihdosta.

       Oma K750-näppikseni on vanha, kymmenen vuotta, jollen väärin muista, mutta toimii edelleen. Sen perusteella tuo kuvaamasi vika voi johtua ajurista tai sovittimesta. Sinuna kokeilisinkin ensin Unifying-ohjelmiston kanssa, kuten Logitech neuvoo. Siitä on uusikin, keväällä päivitetty versio täällä.

       Terveisin,
       Maija

       maijavari
       maijavari
       Osallistuja (Participant)

        Moi!

        Se ei pelaa, joka pelkää, mutta meikäläinen ei kyllä uskaltaisi ostaa tuollaista halpislisenssiä.

        Microsoftin virallinen päivityshinta, 145 euroa, on kieltämättä suolainen.

        Eikä samaa lisenssiä voi asentaa kuin yhteen laitteeseen kerrallaan. Kun Windowsin  aktivoi, se tarkistaa Microsoftin palvelimelta, ettei samaa lisenssiä ole muissa laitteissa.

        Maija

         

        maijavari
        maijavari
        Osallistuja (Participant)

         Uudessa versiossa on ilmeisesti pantu disainia uusiksi, ellet sitten ole käyttänyt jotain ulkoasuteemaa. Vanhoja kuvakkeita tuskin saa muuten takaisin kuin poistamalla uuden ja asentamalla edellisen version. Täällä ne on kaikki:
         https://archive.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/

         Maija

         maijavari
         maijavari
         Osallistuja (Participant)

          Hei,

          Kokeile, onnistuuko käyttöönotto HP:n ohjatulla toiminnolla, se on ainakin helppo velho:
          https://support.hp.com/fi-fi/drivers/selfservice/hp-easy-start/7376041

          Ohjelma ei välttämättä löydä laitettasi, mutta ei kokeilusta mitään haittaa ole.

          Tällä HP:n tukisivulla on HP Deskjet 2540 -mallin käyttöohje, jos siitä on jotain apua.

          Maija

          maijavari
          maijavari
          Osallistuja (Participant)

           Tuo vaikuttaa kyllä enemmän siltä, että jokin kalenterihaitake on iskenyt laitteelle. Avaa Kalenteri, valitse Kalenterit ja poista kaikki kummalliset kalenterit. Poistamisvalinta on näytössä, joka tulee esiin kalenterin infonapista.

           Joissain vanhemmissa iOS-versioissa pitää vielä tsekata mahdolliset tilatut-osastossa olevat kalenterit ja poistaa oudot: AvaaAsetukset -> Salasanat ja tilit. Avaa ”tilatut kalenterit” tms. ja poista outojen kalentereiden tilit.

           Maija

           maijavari
           maijavari
           Osallistuja (Participant)

            Kyllä BlueStacks ainakin minulla toimii. Tosin se on äärimmäisen hidas eikä kovin vakaa, mutta se voi johtua tietokoneestani, joka on ikäloppu nuhapumppu. BlueStacks välillä herjaakin, että muistia on liian vähän.

            Aika moni BlueStacksin kautta lataamani sovellus tulee jostain syystä englanninkielisenä. Esimerkiksi Facebook tuli ensin enkkuna, mutta asetuksissa sen sai sentään vaihdettua suomeksi. Nyt se kyllä pelittää ihan ok, vähän hitaasta ruudunpäivityksestä huolimatta. Työpöydällä FB-sovellus ei kyllä ole kovin näppärä:

            Maija

            maijavari
            maijavari
            Osallistuja (Participant)

             Paitsi että tulee joku 504 errori, höh!

             maijavari
             maijavari
             Osallistuja (Participant)

              Moi,

              Avaa selaimeen Gmail ja valitse ”Yhteystiedot” oikean yläkulman sovellusvalikosta (9 harmaan pisteen painike). Valitse ryhmä ja valitse vasemmalta ”Painettu” (hassu konekäännös, pitäisi olla ”Tulosta”. Korjaantunee jossain päivityksessä).

              Terveisin,
              Maija

              maijavari
              maijavari
              Osallistuja (Participant)

               Moi,

               Kokeile löytyvätkö kirjanmerkit täältä:
               Avaa asetusvalikko oikean yläkulman kolmesta viivasta ja valitse Kirjasto -> Kirjanmerkit -> Näytä kaikki kirjanmerkit.
               Esiin tulee pienempi arkistoikkuna. Valitse siinä työkalurivin viimeinen painike (ylös ja alas osoittava nuoli) ja valitse Palauta.

               Hyvässä lykyssä esiin tulee lista, jossa on päivättyjä varmuuskopioita, joita Firefox tekee automaattisesti. Fiksuinta on varmaan valita viimeisin. Jos teit itse kirjanmerkeistä varmuuskopion, niin sen voi palauttaa valinnalla ”Valitse tiedosto…”

               Maija

               maijavari
               maijavari
               Osallistuja (Participant)

                Moi,

                Se taitaa olla niin, että Base kyllä tukee Javaa, mutta Baselle pitää kertoa, mikä Java ja missä se on. Valitse LibreOfficessa Työkalut -> Asetukset -> LibreOffice -> Lisäasetukset ja tsekkaa Javan tilanne.

                Käynnistä sitten varmuuden vuoksi LibreOffice uudelleen, jotta Java-asetus tulee voimaan.

                Maija