Kirjoitetut vastaukset

maijavari
maijavari
Osallistuja (Participant)

  Moi!

  FolderMove luo symbolisen linkin vanhasta polusta uuteen, ja järjestelmä tunnistaa linkin automaattisesti. Linkki on oma tiedostonsa, joka on olemassa riippumatta kohteesta, joten mitään ongelmaa ei pitäisi syntyä. Paino on kuitenkin sanalla ”pitäisi”, niin kuin tietotekniikassa aina.

  Varsinaisia asennusmanagereita ei ole Etunurkassa, eikä näin äkkiseltään ole tiedossa, onko niitä ylipäätään Windowsille. Mobiiilipuolella niitä kyllä löytyy useita.

  Windows 10:ssä voi valita sovelluksille oletuslevyn (aloitus -> Asetukset -> Järjestelmä -> Tallennustila -> Muuta uuden sisällön tallennuspaikkaa). Osa asennustiedoista saatetaan silti kirjoittaa järjestelmälevylle, vaikka varsinainen asennuskohde olisi toinen levy.

  Windows 10:ssä voi myös siirtää joidenkin sovellusten asennuksen jälkikäteen toiselle levylle (aloitus -> Asetukset -> Sovellukset, valitse sovellus ja valitse Siirrä).

  Kumpikaan noista konsteista ei kuitenkaan koske työpöytäohjelmia, vaan ainoastaan Windows Storen sovelluksia.

  Maija

  maijavari
  maijavari
  Osallistuja (Participant)

   Ahaa. Joo, hyvä että siinä on noin pitkä takuu.

   Varmaan kokeilitkin jo sovitinta eri usb-liitäntään. Silläkin voi joskus olla merkitystä.

   Oma sovittimeni on kiinni keskittimessä, mitä ei yleensä suositella, mutta hyvin se on siinä pelannut. Keskittimessäni on oma virtalähde, joka todennäköisesti auttaa asiaa.

   maijavari
   maijavari
   Osallistuja (Participant)

    Hei

    Logitech neuvoo manuskassa luomaan yhteyden uudelleen sovittimeen, mutta tuo toimimattomuus voi johtua myös simahtaneesta varmistusparistosta. Se on tehty ei-vaihdettavaksi, mutta netissä jotkut ovat saaneet näppiksen taas toimimaan vaihtamalla pariston.

    Tuossa manuaalissakin on kuvaohje, kuinka pariston saa ulos, mutta hankalalta näyttää.

    Paristo on ladattava ML2032 eikä tavallinen ei-ladattava CR2032, mutta kai sellainenkin voi joskus loppua eikä enää lataa kunnolla.

    Täällä Ififixit-sivustolla on kuvia vaihdosta.

    Oma K750-näppikseni on vanha, kymmenen vuotta, jollen väärin muista, mutta toimii edelleen. Sen perusteella tuo kuvaamasi vika voi johtua ajurista tai sovittimesta. Sinuna kokeilisinkin ensin Unifying-ohjelmiston kanssa, kuten Logitech neuvoo. Siitä on uusikin, keväällä päivitetty versio täällä.

    Terveisin,
    Maija

    maijavari
    maijavari
    Osallistuja (Participant)

     Moi!

     Se ei pelaa, joka pelkää, mutta meikäläinen ei kyllä uskaltaisi ostaa tuollaista halpislisenssiä.

     Microsoftin virallinen päivityshinta, 145 euroa, on kieltämättä suolainen.

     Eikä samaa lisenssiä voi asentaa kuin yhteen laitteeseen kerrallaan. Kun Windowsin  aktivoi, se tarkistaa Microsoftin palvelimelta, ettei samaa lisenssiä ole muissa laitteissa.

     Maija

      

     maijavari
     maijavari
     Osallistuja (Participant)

      Uudessa versiossa on ilmeisesti pantu disainia uusiksi, ellet sitten ole käyttänyt jotain ulkoasuteemaa. Vanhoja kuvakkeita tuskin saa muuten takaisin kuin poistamalla uuden ja asentamalla edellisen version. Täällä ne on kaikki:
      https://archive.mozilla.org/pub/thunderbird/releases/

      Maija

      maijavari
      maijavari
      Osallistuja (Participant)

       Hei,

       Kokeile, onnistuuko käyttöönotto HP:n ohjatulla toiminnolla, se on ainakin helppo velho:
       https://support.hp.com/fi-fi/drivers/selfservice/hp-easy-start/7376041

       Ohjelma ei välttämättä löydä laitettasi, mutta ei kokeilusta mitään haittaa ole.

       Tällä HP:n tukisivulla on HP Deskjet 2540 -mallin käyttöohje, jos siitä on jotain apua.

       Maija

       maijavari
       maijavari
       Osallistuja (Participant)

        Tuo vaikuttaa kyllä enemmän siltä, että jokin kalenterihaitake on iskenyt laitteelle. Avaa Kalenteri, valitse Kalenterit ja poista kaikki kummalliset kalenterit. Poistamisvalinta on näytössä, joka tulee esiin kalenterin infonapista.

        Joissain vanhemmissa iOS-versioissa pitää vielä tsekata mahdolliset tilatut-osastossa olevat kalenterit ja poistaa oudot: AvaaAsetukset -> Salasanat ja tilit. Avaa ”tilatut kalenterit” tms. ja poista outojen kalentereiden tilit.

        Maija

        maijavari
        maijavari
        Osallistuja (Participant)

         Kyllä BlueStacks ainakin minulla toimii. Tosin se on äärimmäisen hidas eikä kovin vakaa, mutta se voi johtua tietokoneestani, joka on ikäloppu nuhapumppu. BlueStacks välillä herjaakin, että muistia on liian vähän.

         Aika moni BlueStacksin kautta lataamani sovellus tulee jostain syystä englanninkielisenä. Esimerkiksi Facebook tuli ensin enkkuna, mutta asetuksissa sen sai sentään vaihdettua suomeksi. Nyt se kyllä pelittää ihan ok, vähän hitaasta ruudunpäivityksestä huolimatta. Työpöydällä FB-sovellus ei kyllä ole kovin näppärä:

         Maija

         maijavari
         maijavari
         Osallistuja (Participant)

          Paitsi että tulee joku 504 errori, höh!

          maijavari
          maijavari
          Osallistuja (Participant)

           Moi,

           Avaa selaimeen Gmail ja valitse ”Yhteystiedot” oikean yläkulman sovellusvalikosta (9 harmaan pisteen painike). Valitse ryhmä ja valitse vasemmalta ”Painettu” (hassu konekäännös, pitäisi olla ”Tulosta”. Korjaantunee jossain päivityksessä).

           Terveisin,
           Maija

           maijavari
           maijavari
           Osallistuja (Participant)

            Moi,

            Kokeile löytyvätkö kirjanmerkit täältä:
            Avaa asetusvalikko oikean yläkulman kolmesta viivasta ja valitse Kirjasto -> Kirjanmerkit -> Näytä kaikki kirjanmerkit.
            Esiin tulee pienempi arkistoikkuna. Valitse siinä työkalurivin viimeinen painike (ylös ja alas osoittava nuoli) ja valitse Palauta.

            Hyvässä lykyssä esiin tulee lista, jossa on päivättyjä varmuuskopioita, joita Firefox tekee automaattisesti. Fiksuinta on varmaan valita viimeisin. Jos teit itse kirjanmerkeistä varmuuskopion, niin sen voi palauttaa valinnalla ”Valitse tiedosto…”

            Maija

            maijavari
            maijavari
            Osallistuja (Participant)

             Moi,

             Se taitaa olla niin, että Base kyllä tukee Javaa, mutta Baselle pitää kertoa, mikä Java ja missä se on. Valitse LibreOfficessa Työkalut -> Asetukset -> LibreOffice -> Lisäasetukset ja tsekkaa Javan tilanne.

             Käynnistä sitten varmuuden vuoksi LibreOffice uudelleen, jotta Java-asetus tulee voimaan.

             Maija

             maijavari
             maijavari
             Osallistuja (Participant)

              Moi,

              Jos puhelin ei näy automaattisesti Windowsin Resurssienhallinnassa, niin kokeile auttaako, kun otat usb-virheenkorjauksen käyttöön puhelimessa. Se taas vaatii ensin kehittäjäasetusten ottamista käyttöön.

              Käyttöönotto vaihtelee vähän malleittain ja järjestelmäversion mukaan, mutta suunnilleen näin se menee:
              Avaa Asetukset -> Tietoja puhelimesta (ensin voi olla Järjestelmä). Paina seitsemän kertaa Koontiversio-kohtaa (voi olla Ohjelmistoversio).

              Se lisää asetuksiin Kehittäjäasetukset-kohdan. Siirry sinne ja laita USB-vianetsintä päälle. Kokeile sitten, hoksaavatko puhelin ja Windows toisensa.

              Maija

              maijavari
              maijavari
              Osallistuja (Participant)

               Laittomista softista en tiedä, mutta kyllä kasissa Kamera-sovellus on. Jos se on jostain syystä kadonnut, niin lataa se uudestaan Kauppa-sovelluksella-

               maijavari
               maijavari
               Osallistuja (Participant)

                Hei,

                Varmaan millä tahansa nauhoittavalla ohjelmalla voi seurata nukkumistaan. Kympissäkin on valmiina Kamera-sovellus. Se on aika simppeli, mutta niin sen ainakin saa kuvaamaan, että käynnistää videon ennen kuin nukahtaa ja pysäyttää, kun herää.

                Sovellus tallentaa videot mp4-muodossa Kuvat-kansiossa olevaan Kameran kuvat -nimiseen kansioon.

                Se haukkaa megatavun verran parissa sekunnissa, joten levytilaa on syytä olla vapaana. En tiedä, onko sovelluksessa jokin kokorajoitus videon pituudelle, mutta se selviää, kun kokeilet.

                Läppäriä ei parane päästää lepotilaan, vaan kaikki nukumiset kannattaa ottaa pois päältä, varmuuden vuoksi, vaikka kone saattaakin hoksata, että nauhoitus on käynnissä eikä yritä mennä nukkumaan.

                Varsinaisia unen seuraajia, joilla saisi jotain raporttiakin, ei taida pahasti olla ilmaisia tai halpoja muille kuin puhelimille. Monitorointisoftat ovat yleensä aika kalliita.

                Maija