Kirjoitetut vastaukset


duunari
Osallistuja (Participant)

  support.google.com/chrome/answer/99020?p=unauthenticated&visit_id=636810181357064245-1417957133&rd=1#content

  Lisätietoja kohdasta löytyi tuollainen.


  duunari
  Osallistuja (Participant)

   Nyt toimii. Kiitokset!


   duunari
   Osallistuja (Participant)

    Win 7:ssa tilin luominen on aika simppeli toimenpide. Luulisin että kympissä hoituu suunnilleen samoin. Hakukenttään kun kirjoittaa tili niin kone antaa vaihtoehtoja. Sieltä kun valitaan luo tili niin voi tehdä uuden tavallisen käyttäjän tilin. Tällä uudella tilillä voi sitten hoitaa tietokoneen ”normaalikäytön”.  Jo olemassaoleva järjestelmänvalvojan tili kannattaa tietysti säilyttää.

     


    duunari
    Osallistuja (Participant)

     Nyt hyväksyy F-securekin kuvat Kotimikron sivuilla. Hyvää työtä koodaajilta. Kiitos ja kumarrus.


     duunari
     Osallistuja (Participant)

      Myönnetään heti kättelyssä että turvallisimmasta ei ole tietoa. Itsellä kuitenkin on käytössä Kotimikrossakin viime vuonna esitelty Chromodo. Comodo-tietoturvayhtiön Chrome-pohjainen turvaselain. Ainakin toistaiseksi olen ollut tyytyväinen.

      Yksi hyvä ominaisuus on että estää tunkeilevat selainlaajennukset. Varoittaa sellaisista mitkä yrittää saada koneelta lisää valtuuksia. Varoitusta klikkaamalla kertoo miksi lisäosa on estetty (edit: varoitus on pienellä keltapohjaisella suorakaiteella selaimen oikeassa yläkulmassa. Kestää hetken ennenkuin sitä tajuaa katsoa. Kotimikossa oli kyllä ohjeet mutta kuka nyt niitä jaksaa lukea… edit stop). Ja sitten voi valita haluaako ottaa laajennuksen käyttöön tai poistaa. Adblock plus piti erikseen hyväksyä ennenkuin suostui toimimaan.

      Seurantasivuja voi halutessaan ehkäistä valinnalla valinnalla do not allow websites to know where you came from. Web inspector-kuvakkeella voi saada raportin sivuston riskeistä jos herää epäilyksiä. Tämä toiminto on joskus ruuhkainen. Toimii mutta joskus jää junnaamaan paikalleen.

      Suurin osa netinkäytöstä (Hesarit, Areenat ja YouTubet) hoituu nykyisin Cromodolla. Ihan kaikilla saiteilla ei kuitenkaan toimi. Normaalia Chromea käytän Eurosport Playerin ja Netflixin kanssa.


      duunari
      Osallistuja (Participant)

       F-secure kyllä blokkaa kuvat edelleen… Mutta tosiaan vaan päävivulla. Ei aiheuta haittaa tai edes mielipahaa 🙂


       duunari
       Osallistuja (Participant)

        Kotimikro.fi-sivuston kuvat tosiaan ei ole muutamaan kuukauteen näkyneet. Lakkasivat vaan toimimasta kun ennen pelittivät normaalisti. Koskee yleensä vain pääsivua. Tyhjäsin F-securen tapahtumalokin jokin aika sitten kun siellä oli paljon sivustoja joille pääsy estetty. Ajallisesti ne ajoittuu nimenomaan kellonaikoihin kun käy Kotimikron sivuilla. Ja ainakin tällä koneella vain niillä. Tänäänkin alkoi taas lokiin tulla tapahtumia. Lienee lapsus sivuston koodauksessa?

        loki


        duunari
        Osallistuja (Participant)

         Eihän se muuta kerro kuin että kaikki ei vaan voi olla nörttejä. Peruskäyttäjän pitäisi kyllä voida turvallisesti hoidella netti- ja koneasiat ihan maalaisjärjellä. Päivittäminen voi olla aikaa vievää hommaa johon ei vaan aina riitä virtaa. Automaattiset päivitykset ja Kotimikrossakin suositeltu PatchMyPC-ohjelma on helpottaneet urakkaa ihan mukavasti.

         Vaarikäyttäjä (ja ylpeä siitä)


         duunari
         Osallistuja (Participant)

          Entä jos käytössä on windows 7? Muistaakseni joskus olen lukenut että seiskassa Defender ei riitä vaan olisi suotavaa käyttää erillistä ohjelmaa virustorjuntaan. Voi kyllä muistot olla vanhuusiän dementiaakin. Korjatkaa jos jollain on varmaa tietoa…