Windows 10/tietokoneen järjestelmänvalvoja

Ratkaistu
Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi KotiMikro-tuki KotiMikro-tuki 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten.
Tekijä
hyggepost
Osallistuja (Participant)

Koneessani oli järjestelmänvalvoja-tili sekä paikallinen tili ja koneen sammutus sujui ongelmitta. Jo uutta konetta asennettaessa huoltoliike asensi etäyhteysmahdollisuuden koneeseen, jos sitä tarvittaisiin vanhan tulostimen mahdollisiin käyttöongelmiin liittyen.

Myöhemmin huollon yhteydessä myös paikallinen tili muutettiin järjestelmänvalvojatiliksi, jolla käytössä eri pin-koodi kuin varsinaisella j-valvojatilillä. Tämän jälkeen koneen sammutuksen yhteydessä näyttöön tuli huomautus ’ Joku muu käyttää tietokonetta, sammutetaanko kone siitä huolimatta, että mahdolliset tallentamattomat tiedostot voivat hävitä’

Poistin kuitenkin j-valvojan oikeudet paikalliselta tililtä, kun ko. tiliä käytetään lähinnä nettiselailuun. Jos sinne lisää sovelluksia haluaisin, oletan sen hoituvan j-valvojan pin-koodihyväksynnällä.

No tilimuutos ei kylläkään poistanut lopettamisen yhteydessä em. huomautusta.

Vähäinen tietoni johtaa kyselemään, voiko olla 2 tai useampia j-valvojatiliä ja mikä muu käyttäjä voi olla kyseessä?

Windowsin päivitysten jälkeen  tulevia muutoksia toki aina on ja huoltoliikkeen kanssa olen asioinut jo edellisen tietokoneeni kanssa.

Tietokone on liitetty modeemiin ethernetillä ja talossa on operaattorin valokuitu. Kone on auki vain sitä käytettäessä ja siinä on F-safe virustorjuntaohjelma.

 

 

 

 

 

KotiMikro-tuki
KotiMikro-tuki
Osallistuja (Participant)

  Hei,

  Joillain käyttäjillä on ollut samaa vaivaa Windowsin Fall Creators -päivityksen jälkeen.

  Kokeile ensin kirjautumisasetuksen muuttamista, jos se auttaisi:

  Valitse aloitusvalikosta Asetukset -> Tilit -> Kirjautumisasetukset ja ota pois käytöstä ”Viimeistele laitteen määritykset automaattisesti päivityksen tai uudelleenkäynnistyksen jälkeen käyttämällä kirjautumistietojani” (kohta on asetussivun alalaidassa).

  Kyllä järjestelmänvalvojan oikeuksilla voi olla useampia tilejä. Tuon ilmoituksen pitäisi tulla vain, kun kirjautuneena on vähintään kaksi käyttäjää. Tilin tyypillä ei ole merkitystä.

  Jos tuo asetusmuutos ei auta, niin silloin syynä voi olla jokin viallinen ohjain tai ohjelma.

  Terveisin,
  KotiMikro-tuki

  Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille