Minulla on WindowsXP, Windows 7 ja 10. Miten vanha Kings Quest sopii näihin?

Avoin
Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Joppe Joppe 1 kuukausi, 2 viikkoa sitten.
Tekijä
vote71
Katsoja (Spectator)

Vanhoja pelejä kaappi täynnä. Olisi kiva saada ne toimimaan. Kyrandia toimi sellaisenaan XP- koneessa, muita en ole saanut toimimaan, esim vanhat Sierrat kuten King Quest- sarja ym. Auttaisiko vanhempi Windows, esim Win 95. Yritin sitä mutta en saanut XP:tä pois koneelta ja homma jäi siihen.

Joppe
Joppe
Osallistuja (Participant)

  Kokeile yhteensopivuustilassa. Se ei aina toimi, mutta joku saattaa pyörähtää:
  Klikkaa ohjelmatiedostoa (tai asennustiedostoa) kakkospainikkeella, valitse Ominaisuudet ja sitten Yhteensopivuus-välilehti. Laita ruksi yhteensopivuustilakohtaan ja valitse käyttis, esim. Windows 95.

  Se voi silti olla, että pelien näyttötiloja ei tueta, mutta kokeilla aina voi. Samassa ikkunassa voi vähentää värejä ja tarkkuutta vastaamaan paremmin vanhaa peliä. Samoin siinä kannattaa ottaa näytön skaalaus pois päältä, niin nykynäyttö ei ole liian haastava pelin grafiikoille.

  Jos yhteensopivuustila ei auta, niin virtuaalikoneella, kuten ilmaisella VirtualBoxilla, voi yrittää. Sen voi asentaa vaikka kymppiin, ja asentaa virtuaalikoneelle vanhan Windowsin, jos sellainen on tallessa, ja ajaa sitten vanhoja Windows-pelejä.

  Ilmaisella Dosbox-emulaattorilla voi ajaa pelejä, jotka ovat komentorivipohjaisia. VirtualBoxille löytyy hyvin ohjeita suomeksikin, DosBoxia on hankalampi komentaa, kun siinä ei tule mukana juuri mitään ohjeita, vaan niitä saa kaivella netistä sieltä täältä.

  Joppe

  Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille