PUP.optional.legacy

Avoin
Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi KotiMikro-tuki KotiMikro-tuki 1 vuosi, 2 kuukautta sitten.
Tekijä
mattitee
Katsoja (Spectator)

Ajelen aika usein PC:ni Malwarebytes AdwCleanerillä. Poikkeuksetta saan tulokseksi nämä kaksi haittaohjelmaa: PUP.Optional.Advenced SystemCare sekä PUP.Optional.Legacy. Advanced SystemCarea minulla ei ole koneessa ollenkaan, ja jälkimmäisestä minulla ei ole mitään tietoa. Kun pyydän poistamaan molemmat, vain jälkimmäinen poistuu ja PUP.Optional.Advenced SystemCare jää. Kun muutaman minuutin kuluttua ajan AdwCleanerin uudestaan, PUP.Optional.Legacy on ilmestynyt takaisin. Mistähän on kysymys ja miten siitä pääsee eroon?

KotiMikro-tuki
KotiMikro-tuki
Osallistuja (Participant)

  Moi,

  Kumpikaan noista ei ole varsinaisesti haittaohjelma, vaan AdwCleanerin haittaohjelmiksi epäilemiä, jotka se listaa PUP-kohteiksi (Potentially Unwanted Program, ”mahdollisesti ei-toivotuiksi ohjelmiksi”).

  Ne ovat silti kuitenkin mainoskomponentteja ilmaisista ohjelmista. Advanced SystemCare on ilmainen ylläpitotyökalu, joka ilmeisesti on joskus ollut koneellasi ja siitä on jäänyt jotain roippeita Windowsin rekisteriin. Malwarebytesin työkalu on Systemcaren kilpailija, jonka tiedostot Malwarebytes merkkaa haitoiksi.

  Pup.Optional.Legacy viittaa johonkin ohjelmaan, jota AdwCleaner ei tunnista. Valmistaja kyllä väittää täällä sivuillaan, että se poistaa PUP.Optional.Legacy -kohteet, mutta ei ohjelma erehtymätön ole.

  AdwCleaner tekee lokitiedoston. Siitä saattaa selvitä, minkä tiedoston tai rekisterimerkinnän se merkkaa PUP.Optional.Legacyksi.

  Kannattaa myös kokeilla jotain toista haitakkeiden poistajaa, kuten esimerkiksi Hitman Prota. Se saattaa löytää sylttytehtaan tuolle PUP.Optional.Legacylle, jolloin sillä saa poistettua kiusaavat PUP-tiedostot lopullisesti.

  Hitman Pro on maksullinen, mutta sitä voi käyttää ilmaiseksi 30 päivää:
  http://etunurkka.kotimikro.fi/ohjelmat/hitman-pro-trial-64-bittinen

  Ohjelman 30 päivän kokeiluversio rekisteröidään sähköpostiosoitteella.

  Ystävällisin terveisin,
  KotiMikro-tuki

   

   


  user-339232
  Katsoja (Spectator)

    

    

   Miksi AdwCleaner ilmoittaa aina avatessa ohjelman seuraavaa ”All processes will be closed. Please before save your current work before continuing,” vaikka mitään  tiedostoa tai failia ei ole mitä sulkea?

    

    

    

    

   KotiMikro-tuki
   KotiMikro-tuki
   Osallistuja (Participant)

    Hei,

    Jonkin ohjelman taustaprosessi on edelleen käynnissä ja AdwCleanerin pitää sulkea prosessi, että tarkistus voidaan tehdä. Se voi olla esimerkiksi Chromen taustaprosessi, vaikka Chrome on suljettuna. AdwCleaner ei pysty tarkistamaan Chromea, jos sen taustaprosesseja on pyörimässä.

    AdwCleaner sulkee taustaprosessit automaattisesti.

    Jos jokin selain tai muu ohjelma, joita AdwCleaner tarkistaa,  on käynnissä, silloin AdwCleaner pyytää käyttäjää sulkemaan ne, koska käyttäjän käynnistämiä ohjelmia se ei pysty automaattisesti sulkemaan.

    Ystävällisin terveisin,
    KotiMikro-tuki

    Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille