Etunurkka app ?

Avoin
Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi KotiMikro-tuki KotiMikro-tuki 5 vuotta, 6 kuukautta sitten.
Tekijä
duunari
Osallistuja (Participant)

Ajattelin ladata tuon play-kaupasta. Erinomainen turvaohjelma Sophos Security tuli ensimmäistä kertaa väliin. Varoitti että kyseessä on low reputation app ja suositteli olemaan asentamatta jos ei ole täyttä luottoa tekijään. Lienee väärä häly mutta kiinnostaisi kyllä tietää mistä moinen varoitus juontaa juurensa?

KotiMikro-tuki
KotiMikro-tuki
Osallistuja (Participant)

  Moi,

  Kiitos tiedosta.

  Sophos antaa sovellukselle alhaisen maineluokituksen, koska Sophos ei tunne sovellusta eikä ole tutkinut sitä.

  Sophos-sovellus käyttää heuristiikkaa Live Protection -toiminnossa, jolloin se automaattisesti varoittaa sille tuntemattomista ja mahdollisesti ei-toivotuista sovelluksista (PUA, Potentially Unwanted Applications).

  Live-tutkan voi halutessaan ottaa pois päältä asetuksissa (Settings -> Live Protection -> App Reputation), sillä sovelluskauppojen omat tarkistajat ovat – ainakin periaatteessa – jo skannanneet kaupan sovellukset.

  Mutta liian varovainen ei kai voi olla. Tosin jos sovelluskauppaan pääsee sovelluksen mukana jokin ns. nollapäivähaavoittuvuus, niin ei sitä taida Sophoskaan hoksata.

  Täytyykin tarkistaa, kuinka Sophokselle voi lähettää sovelluksen tarkistettavaksi, niin se ei enää anna tuota low rep -herjaa.

  Terveisin,
  KotiMikro-tuki

  Alueelle ‘TIETOTURVA’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.