AVAST tietoturvaohjelma ja CCleaner – ovatko jopa Microsoftin KIELTÄMIÄ?!

Avoin
Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Toimitus Toimitus 7 kuukautta, 2 viikkoa sitten.
Tekijä
kari keidas
Katsoja (Spectator)

Kaikissa PC:eissäni on ollut aikoinaan Avast joka yhä saatavilla Etunurkan suositeltujen ohjelmien listalta. Olen yrittänyt saada sen pois (se hidastaa ja muutenkin tuottaa ongelmia) mutta se ei lähde helposti… tosin teillä on poistoon erillinen ohjelma joka näyttää toimivan.

Miksi Avast tietoturvaohjelma on yhä teillä ensimmäisenä ja kehujen kera suositeltujen ko. ohjelmien valikoimassa, kun mm. täällä Tampereella ammattilaishuollot ovat ilmoittaneet minulle, että ko. ohjelman käytön on Microsoft kieltänyt?! Samoin kuin CCleaner jonka mukana tulee salaa Avast. Kun Avastin rippeetkin on laitteiltani poistettu niin samalla poistui mm. hidastusongelmat.

Toivoisin selvitystä niin CCleanerin kuin Avastin osalta – ja jos ko. ohjelmissa on ongelmia (tehän koeajatte huolellisesti kaikki Etunurkan ohjelmat) niin poistakaa se/ne ja tiedottakaa meille lehden tilaajille että osaisimme ajaa puhdistusohjelman. Voiko CCleanerin korvata mm. Wice Cleanerilla? Olen käyttänyt CCleaneria sieltä aivan XP-alkuajoilta asti ja ollut sen käytettävyyteen hyvin tyytyväinen, mutta jos se ei ole enää tehokas eikä varsinkaan turvallinen työkalu niin saanemme me tilaajat asiasta tiedon – kiitos !

Terveisin Kotimikron (joka on hyvä+ lehti) uskollinen tilaaja lehden alkuajoista asti ja myös jatkossa.

Toimitus
Toimitus
Avainmestari (Keymaster)

  Moi,

  CCleaner taitaa tosiaan olla ollut Microsoftin ”mustalla listalla” viime syksystä asti sillä tavalla, että Microsoftin tukifoorumilla ei tavallinen käyttäjä pysty linkittämään CCleaneriin, vaan robotti peittää osoitteen. Ilmeisesti vain viralliset tukivelhot voivat siellä linkittää CCleaneriin.

  CCleaner on silti suosittu ohjelma. Siksi se on myös Etunurkassa. Ohjelman käyttäytymistä kuitenkin seurataan, ja se luonnollisesti poistetaan, jos sen toiminnassa havaitaan jotain epäilyttävää.

  Samaten seurataan Avastin (joka omistaa myös CCleanerin) ilmaista virustutkaa. Se onkin jo vaihdettu tietoturvapaketissa Bitdefenderiin. Avast herätti viimeksi kohua myymällä selainlaajennustensa dataa eteenpäin, mutta tuo moka ei koske Avastin virustutkaa. Siksi tämäkin suosittu ohjelma on edelleen ladattavissa Etunurkassa, vaikka se ei enää kuulukaan KotiMikron suosittelemiin tietoturvaohjelmiin.

  Ystävällisin terveisin,
  Juhani Koivisto
  toimittaja

  Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille