4 nroa Kotimikro -lehteä + IP-valvontakamera – Säästä 92,90 €

Ratkaistu
Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi KotiMikro-tuki KotiMikro-tuki 2 vuotta, 4 kuukautta sitten.
Tekijä
user-328038
Osallistuja (Participant)

Bonnierin Tieteen Kuvalehden tilaajalahjana sain samaisen IP-valvontakameran. Tilaisin Kotimikrolehden jos saisin ohjeen kameran hälytyksen ohjaamisesta Gmail sähköpostiini. Kysyin ohjetta aikanaan Tieteen Kuvalehdeltä, useilta (nörtti-)nettipalstoilta. En saanut sellaista ohjetta, jolla tuo ohjaus Gmailiin onnistuu. Kotimikro lehdessä varmasti osataan antaa täsmälliset ohjeet. IP-kameran mukana tulleessa ohjekirjassa kerrotaan ohjauksen olevan mahdollista. Puhelimeen ladatussa Netcam-appissa on valmiit paikat asetuksille. Puuttuu vain ne OIKEAT tiedot.

Kiitos etukäteen

KotiMikro-tuki
KotiMikro-tuki
Osallistuja (Participant)

  Moi,

  Ohjaus Gmailiin menee näin:

  1. Laita Alarm Settings -kohdassa päälle valinta ”Alarmed Mail Notifications” (Ainakin Android-versiossa on kirjoitusvirhe ”Alermed – -”) ja vahvista muutos valitsemalla Done.

  Mail Setting -kohtaan:

  1. Sender-ruudussa voi lukea mitä vaan, esim. kamera, mutta jotain siinä pitää olla
  2. SMTP Server: smtp.gmail.com
  3. SMTP Port: 465
  4. Laita Need Check päälle
  5. SSL-kohtaan valitse TLS
  6. SMTP User: Kirjoita oma Gmail-osoitteesi
  7. SMTP Password: kirjoita oma Gmail-salasanasi
  Receiver1: kirjoita Gmail-sähköpostiosoitteesi

  Koska lähettäjänä on Gmail-osoitteesi, sinun pitää sallia vähemmän turvalliset sovellukset, koska Google ei oletusasetuksilla salli kameran kirjautua Gmail-tilille.

  Voit sallia sen joko niin, että testaat kameran hälytystä, niin Gmailiin tulee viesti ”Tarkista estetty sisäänkirjautumisyritys”. Siinä on tekstissä linkki ”muuttamalla asetuksia”, josta pääsee laittamaan vähemmän turvalliset päälle.

  Muutoksen voi tehdä myös oman tilin asetuksissa täällä:
  https://myaccount.google.com/lesssecureapps

  Asetus saattaa jo olla sinulla käytössäkin, jos käytät Googlen kanssa jotain sovellusta, joka ei vastaa Googlen suojausstandardeja (kuten mm. Outlook ja Thunderbird).

  Hälytysviestin lähettäjänä on ”root” ja aiheena ”Alert-Motion”, ja viestissä päiväys tyyliin ”2018-01-07 16:28:26->Motion trigger”. Ja liitteenä on kameran kaappaama jpeg-kuva.

  Terveisin,
  KotiMikro-tuki


  user-328038
  Osallistuja (Participant)

   Kiitos!

   Nyt toimii! Olin jo menettänyt uskoni.  Toki nyt täytyy miettiä, mitä omalla kohdalla käytännössä tarkoittaa ”salli vähemmän turvalliset sovellukset”. Ja miten turvallisuus tästä eteenpäin hoidetaan. iPhonessani on Elisan turvapaketti, joka näyttäisi olevan F-Securen sovellus. Toivottavasti se riittää, jos tietämykseni on yhtään ”up to date”, kaksi suojaussovellusta ei ole fiksua.

    

   1. Sender-ruudussa luki gmail-osoitteeni. Selvyyden vuoksi kirjoitin siihen ”Kamera”
   2. SMTP Server: smtp.gmail.com                                Tämä oli jo näin
   3. SMTP Port: 465                                                           Tämä oli jo näin
   4. Laita Need Check päälle                                             Tätä kohtaa ei omassa NetCam -asetuksissanut ole.
   5. SSL-kohtaan valitse TLS                                            Tässä oli SSL, mutta olin kokeillut myös TSL:ää.
   6. SMTP User: Kirjoita oma Gmail-osoitteesi           Tämä oli jo näin
   7. SMTP Password: kirjoita oma Gmail-salasanasi   Tämä oli jo näin
   Receiver1: kirjoita Gmail-sähköpostiosoitteesi         Tämä oli jo näin

   Gmail – asetukseni piti siis muuttaa sallimalla vähemmän turvalliset asetukset.  Nyt taitaa olla tilauksen aika.

   Kiitos vielä

   Mika

    

   KotiMikro-tuki
   KotiMikro-tuki
   Osallistuja (Participant)

    Moi,

    Ei kestä, hyvä vaan että homma pelittää.

    TSL on parempi valita, koska se on saman salausprotokollan päivitetty versio. En kokeillut, mutta kamera saattaa toimia myös SSL-valinnalla.

    Ne Googlen ”vähemmän ”turvalliset” on tietty vähän ristiriitainen juttu. Onhan se outoa, että Google torppaa kilpailijoiden, kuten Microsoftin sovelluksia, mutta toisaalta on taas hyvä, ettei mikä tahansa softa pääse tiliin käsiksi, jos tulee vahingossa esimerkiksi rekisteröineeksi jonkin epämääräisen palvelun Googlen tunnareilla.

    Niin voi tietysti tehdä, että luo Gmailiin tai muuhun ilmaiseen palveluun pelkästään kameraa varten uuden sähköpostitilin, josta lähettää hälytyksen, eikä käytä sitä tiliä mihinkään muuhun kuin korkeintaan kilpailuihin vastaamiseen tms., joista yleensä on palkintona vain roskapostia.

    Hälytyksenhän voi ohjata mihin tahansa osoitteeseen, vain lähettäjällä pitää kirjautua.

    Terveisin,
    Alpo
    KotiMikro-tuki

    Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille