Uusi asema pyytämättä 2.

Ratkaistu
Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  murkki 1 vuosi, 8 kuukautta sitten.
Tekijä
murkki
Katsoja (Spectator)

Hei.

Numerossa 16 neuvottiin poistamaan Partition Masterin avulla Windowsin päivityksen luoman asiattoman osion numero, jotta asema lakkaisi hälyyttelemästä. Ohjelma käynnistyy, ja näkyviin tulee lehden ohjeen mukainen valikko, mutta siinä ei ole kohtaa ”Change drive letter”. Osio on kyllä näkyvissä, mutta sillä ei ole tunnusta (C:). Tunnistan sen vain koosta. Kokeilin asentaa ohjelman uudelleen, mutta ei auttanut.

Voisiko tunnuksen poistaa tietokoneen ”laitteet ja asemat”-kohdasta vain poistamalla aseman nimen?

 

KotiMikro-tuki
KotiMikro-tuki
Osallistuja (Participant)

  Hei,

  Jos Easeuksen kohdevalikossa ei ole ” Change drive letter” -valintaa, niin kyseessä on järjestelmäasema, jonka kirjainta ei voi muuttaa eikä poistaa. Vain tavallisen aseman, joka ei ole järjestelmän  käytössä, kirjaimen voi muuttaa tai poistaa.

  Tässä on kuva kummastakin kohdevalikosta:

  Resurssienhallinnassa voi kyllä muuttaa nimen tai poistaa nimen, mutta kirjaintunnus jää. Jos kyseessä on jokin haamuasema, niin siten tarvitaan vähän lisätietoja.

  Lähetä alkajaisiksi kuvakaappaus Resurssienhallinnasta, jossa ongelma-asema näkyy Laitteet ja asemat -kohdassa. Kuva auttaa eteenpäin asian selvittelyssä.

  Jos käytössä on Windows 10, niin ruutukuvan saa kaapattua näppäinyhdistelmällä Windows+Print Screen. Kuva tallentuu Kuvat-kansiossa olevaan Näyttökuvat-kansioon, josta kuvan voi liittää sähköpostiin liitetiedostoksi.

  Windows 10:ssä ja Windows 8:ssa voi käyttää ruudun kaappaamiseen myös Kuvakaappaustyökalu-nimistä ohjelmaa. Windows 7:ssä ohjelman nimi on Leikkaustyökalu.

  Kaappaustyökalut löytyvät helpoiten kirjoittamalla hakuun työkalun nimi. Seiskassa Leikkaustyökalu on myös Apuohjelmat-kansiossa (Käynnistä -> Kaikki ohjelmat -> Apuohjelmat).

  Kuvan voi liittää foorumiviestiin tekstikentän yläpuolella olevan työkalurivin päässä olevalla painikkeella. Napsauta esiin tulevan valintaikkunan Lähde-ruudun päässä olevaa kansiokuvaketta, niin pääset valitsemaan liitettävän kuvan.

  Ystävällisin terveisin,
  KotiMikro-tuki

   

   


  murkki
  Katsoja (Spectator)

   No ni. Tämän näköinen se on. Asema on siis tuo D, ei C niinkuin ensin kirjoitin. Kun aseman avaa, siinä on kolme tiedostoa: roskakori, recovery ja System Volume Information, jotka kuitenkin ilmoittavat olevansa tyhjiä.

   En muuten tiedä miksi tuo käyttöjärjestelmä on olevinaan Windows 8. Se on päivitetty kympiksi, ja kympin päivitykset ovat kaikki latautuneet hyvin.

   KotiMikro-tuki
   KotiMikro-tuki
   Osallistuja (Participant)

    Hei,

    Kiitos kuvasta. Se selvitti asiaa.

    D-asema on tietokoneen valmistajan luoma hätäpalautusasema Windowsia varten silloin, kun koneeseen on asennettu Windows 8.

    Nyt D-asemalla ei enää ole mitään virkaa, kun tietokone on päivitetty Windows 10:een.

    Kokeile tyhjentää D, jolloin sinulla on noin 400 megatavun asema, tai yhdistä sen C-asemaan, mutta ei D:llä käytännössä mitään tee, koska se on noin pieni. Varsinkin kun C-asemasi on noin tilava, kaksiterainen levy, joka on lähes tyhjä.

    D kyllä lakkaa herjaamasta tilan loppumisesta, kun saat sen tyhjennettyä tai edes vähän tyhjemmäksi.

    Se Windows 8 -teksti siinä C-asemassa on vain aseman nimi, jota Windows ei muuta, kun järjestelmän päivittää kymppiin. Voit muuttaa nimen, jos haluat, mutta mitään merkitystä sillä ei ole: Napsauta kakkospainikkeella asemaa, valitse Ominaisuudet ja kirjoita uusi nimi. Nimeksi voi antaa mitä hyvänsä, mutta järjestelmäaseman kirjaintunnusta ei voi muuttaa. C on aina järjestelmälevy ja tunnus tulee järjestelmästä. Jos nimikentän jättää tyhjäksi, nimeksi tulee oletuksena oleva ”Paikallinen levy”.

    Terveisin,
    Alpo
    KotiMikro-tuki


    murkki
    Katsoja (Spectator)

     Hei taas. Poistin sen Recoveryn, ja tilaa tuli. Taisi ratketa, kiitoksia!

     Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille