Ulkoisen SSD-levyn poisto

Avoin
Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  muori62 5 kuukautta, 1 viikko sitten.
Tekijä
muori62
Osallistuja (Participant)

Ulkoiset tallennusvälineet ja välimuisti:

Windows
asetukset
levynhallinta
ko. asema
ominaisuudet
laitteen valinta
omainaisuudet
käytännöt
– nopea poistaminen
– parempi suorituskyky

”1809-päivitys:
”Nyt muistitikun voi siis nyppäistä saman tien irti, kun sitä ei enää käytä. Tämä on mahdollista, koska nopea poistokäytäntö ei käytä välimuistia tietojen kirjoittamiseen tikulle, vaan kaikki tiedot kirjoitetaan ulkoiselle välineelle suoraan.”

Tikun kanssa näyttää siltä, että tuo pitää paikkansa.

Mutta ulkoisen SSD-levyn kohdalla näkyy jotain vallan muuta. Eli ei vielä selvinnyt minulle voiko sen varmasti ottaa pois ilman ”Poista Portable SSD T5”-valintaa. Ulkoisten levyjen kanssa valinta ei aina toimi vaan levy vilkuttaa sinistä eikä pysyvää punaista. Tuttava suositteli käyttämään Resurssienhallinnan Poista-valintaa, vaan kun sellaista ei valikossa aina ole.

Eli toimii miten sattuu. Mikä avuksi?


muori62
Osallistuja (Participant)

  Tuo kuva oli tikun kanssa.

  Kirjoitusvälimuistikäytäntö SSD-levyllä näyttää tältä.

  Joppe
  Joppe
  Osallistuja (Participant)

   Moi!

   Windows ei aina hanskaa ulkoisia levyjä, vaan ilmoittaa, että se ei voi pysäyttää laitetta, koska se on jonkin ohjelman käytössä. Yleensä laitteen voi silti huoletta irrottaa, jos avattuna ei ole laitteella olevaa omaa tiedostoa.

   Sitäkin voi kokeilla, että kirjautuu ulos Windowsista, kirjautuu takaisin ja kokeilee sitten, herjaako Windows edelleen poistamisesta.

   Joppe


   muori62
   Osallistuja (Participant)

    Eikö tuohon USB-C-porttiin liitettyä Samsungin ulkoista SSD-levyä saa mitenkään määriteltyä niin että se näyttäisi aina punaista valoa joka kertoo että se on poistettavissa? Toimii toisinaan, mutta ei aina. En yleensä käytä (varmuus)kopioidessani muita ohjelmia kuin Elisa Viihteen -suoratoistopalvelua. Jossain mainittiin niinkin, että äänen käyttö voi häiritä USB:n toimintaa. En ole malttanut testata, kun koneella on aina kiva tehdä kaikkea muuta kuin vaan varmuuskopioida. Haluaisin vaan varmistaa, että levyn voi ottaa huoletta pois operaation päätyttyä. Tuttava sanoi, että ei välttämättä aina toimi niin. Kummallinen tuollainen toimii/ei toimi käytäntö.

    Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille