Takkuileva Logitech K750 näppäimistö

Avoin
Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi maijavari maijavari 3 vuotta, 4 kuukautta sitten.
Tekijä
user-551148
Osallistuja (Participant)

Hei,

minulla on noin vuoden ikäinen Logitech K750 näppäimistö. Se on käytössä pöytäkoneessa, jossa Windows 10 Home uusimmilla päivityksillä. Samaan lähettimeen on kytketty Logitech hiiri, joka toimii normaalisti.

Viime aikoina se on alkanut takkuilla yhä enemmän. Välillä näytölle ei ilmesty mitään riippumatta siitä, mitä näppäintä painaa. Välilllä taas näyttää siltä, kuin merkit menisivät jonnekin välimuistiin, josta ne sitten tulevat epämääräisessä järjestyksessä, joskus samaa merkki toistuu muistista tullessaan jopa yli kymmenen kertaa.

Soitin eilen asiakaspalveluun myyjäliikkeen ja sain sieltä asialliset neuvot tarkistaa Window 10:n päivitystilanne, koska ongelma saattaa johtua siitä, että Windows lataa taustalla päivityksiä. Vaikka tarkistin, että jonoissa olevat päivitykset tulivat kaikki ladatuksi ja asennetuksi, eikä niiden jälkeen uusia valittavissa olevia päivityksiä enää löydy, ongelma jatkuu ennallaan.

Mikä voi olla vikana? Kone on käytännössä käyttökelvoton mihinkään, missä tarvitaan näppäimistöä.

T. Timo

maijavari
maijavari
Osallistuja (Participant)

  Hei

  Logitech neuvoo manuskassa luomaan yhteyden uudelleen sovittimeen, mutta tuo toimimattomuus voi johtua myös simahtaneesta varmistusparistosta. Se on tehty ei-vaihdettavaksi, mutta netissä jotkut ovat saaneet näppiksen taas toimimaan vaihtamalla pariston.

  Tuossa manuaalissakin on kuvaohje, kuinka pariston saa ulos, mutta hankalalta näyttää.

  Paristo on ladattava ML2032 eikä tavallinen ei-ladattava CR2032, mutta kai sellainenkin voi joskus loppua eikä enää lataa kunnolla.

  Täällä Ififixit-sivustolla on kuvia vaihdosta.

  Oma K750-näppikseni on vanha, kymmenen vuotta, jollen väärin muista, mutta toimii edelleen. Sen perusteella tuo kuvaamasi vika voi johtua ajurista tai sovittimesta. Sinuna kokeilisinkin ensin Unifying-ohjelmiston kanssa, kuten Logitech neuvoo. Siitä on uusikin, keväällä päivitetty versio täällä.

  Terveisin,
  Maija


  user-551148
  Osallistuja (Participant)

   Hei Maija!

   Kiitos vastauksestasi! Pariston olen jo tarkastanut ja siinä ei ole vikaa, Logitechin Solar App antaa pariston tilaksi erinomainen ja lataus on ollut 90-100%. Vika on jossain muualla.

   Tämä on minulla toinen K750. Edellisen, yli 5 vuotta vanhan, paristo sanoi sopimuksensa irti vuosi sitten, enkä soitten viitsinyt ryhtyä hakkeroimaan sitä, vaan ostin uuden.

   Hain myös Unifying ohjelmalla kaikki saatavilla olevat päivtykset ja asensin ne. Ei vaikutusta onglemnaan. Eilen älysin sitten vielä kokeilla yhtä temppua, eli poistin näppäimistön Unifying ohjelmalla ja sitten liitin sen uudestaan. Alkuun näytti siltä, että ongelma ratkesi. Vain muutaman kerran näppäilyä alopittaessa ensimmäinen kirjain jäi pois. Tänään ongelma on taas ollut aikaisemmalla tasolla, eli kone liki mahdoton käyttää K750 näppäimistöllä.

   Olen myös kokeillut käyttää vanhaa mekaanista langallista näppäimistöä ja se toimii moitteettomasti. Tämä todistaa, että myyjäliikkeen asiakspalvelun esittämä syy ongelmalle ei ole oikea.

   Alkaa näyttää siltä, että täytyy marssia myyjäliikkeeseen ja palauttaa näppäimistö. Tätä vaihtoehtoa he jo tarjosivatkin. Siinä on 36 kuukauden takuu, jota on siis vielä 24 kk jäljellä.

   maijavari
   maijavari
   Osallistuja (Participant)

    Ahaa. Joo, hyvä että siinä on noin pitkä takuu.

    Varmaan kokeilitkin jo sovitinta eri usb-liitäntään. Silläkin voi joskus olla merkitystä.

    Oma sovittimeni on kiinni keskittimessä, mitä ei yleensä suositella, mutta hyvin se on siinä pelannut. Keskittimessäni on oma virtalähde, joka todennäköisesti auttaa asiaa.

    Alueelle ‘OHEISLAITTEET’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.