Seagaten ulkoinen kiintolevy ( 1 tera ) kenkkuilee.

Ratkaistu
Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Joppe Joppe 1 vuosi, 9 kuukautta sitten.
Tekijä
jorkkam888884
Osallistuja (Participant)

Kiintolevy on lähes uusi ( 6kk ) ja takuu varmastikin korvaa, mutta haluaisin sen kuitenkin saada toimimaan. Mekaanista vikaa ei ainakaan ulkoa päin ole tullut joten ehkä tiedostojärjestelmä jotenkin sekaisin. On tehnyt saman kerran aikaisemminkin, mutta silloin sain sen toimimaan.
Onko hyvää ohjelmaa jolla kiintolevyä pääsee testaamaan tai korjaamaan?
Käyttis win 10


user-324443
Osallistuja (Participant)

  Oletko katsonut Seagaten sivuilta. Diagnostiikkaohjelmat on valmistajakohtaisia. Suosittelen kuitenkin takuuvaihtoon viemistä. Jossain vaiheessa se kuitenkin tilttaa lopullisesti. Lukupää voi olla vioittunut ja hukkaa karttansa.

  Jos jollain käy kovorikko, niin kannattaa heti liittää rikki mennyt kovalevy toiseen koneeseen. Näin voi vielä pelastaa dataa vaikka lukupää raapisikin pintaa. Jos dataa ei enää näy niin kannattaa <span style=”display: inline !important; float: none; background-color: transparent; color: #333333; font-family: Georgia,’Times New Roman’,’Bitstream Charter’,Times,serif; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; line-height: 24px; orphans: 2; text-align: left; text-decoration: none; text-indent: 0px; text-transform: none; -webkit-text-stroke-width: 0px; white-space: normal; word-spacing: 0px; word-wrap: break-word;”>asentaa tuo O&O:n recovery ohjelma ja kaivella sillä mahdolliset rippeet. Olen joskus onnistunut hyvinkin tässä, mutta tärkeintä on, ettei kovalevyä turhaan pyörittelisi vaan käy heti pelastustoimiin käsiksi.</span>


  user-324443
  Osallistuja (Participant)

   Suomeksi: Jos jollain käy kovorikko, niin kannattaa heti liittää rikki mennyt kovalevy toiseen koneeseen. Näin voi vielä pelastaa dataa vaikka lukupää raapisikin pintaa. Jos dataa ei enää näy niin kannattaa asentaa tuo O&O:n recovery ohjelma ja kaivella sillä mahdolliset rippeet. Olen joskus onnistunut hyvinkin tässä, mutta tärkeintä on, ettei kovalevyä turhaan pyörittelisi vaan käy heti pelastustoimiin käsiksi.

   Älkää painako takaisinpäin nuolta kun kirjoittelette, tapahtuu kummia


   postit
   Katsoja (Spectator)

    Miten voi alustaa ulkoisen kiintolevyn niin, että saan täyden kapasiteetin käyttöön? Kyseessä on LaCie P9227 Slim SCSI ulkoinen kiintolevy USB-liitännällä. Läppärissä näkyy vain 250 GB kun pitäisi olla 2 TB (1869 GB). Liitteenä kuva läppärin Tehtävienhallinnasta

    Joppe
    Joppe
    Osallistuja (Participant)

     Moi,

     Jos jo koitit alustaa levyn NTFS-muotoon, eikä auttanut, niin kokeile poistaa liian pieni osio Levynhallinnassa ja luo sitten levylle koko kapasiteetin osio.

     Levynhallintaan pääsee kympissä, kun napsautat aloituspainiketta kakkospainikkeella ja valitset rivin Levynhallinta.

     Joppe

      

     Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille