MicroSD-muistikortin lukeminen tietokoneella.

Avoin
Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  user-464905 4 vuotta sitten.
Tekijä
user-464905
Osallistuja (Participant)

Miten luetaan MicroSD-muistikorttia tietokoneella? Minulla on 128 Gt:n MicroSD-muistikortti, jonka laitan adapteriin, ja adapterin tietokoneen kortinlukijaan. Mutta mitä pitää tehdä sen jälkeen, jotta kuvia pääsisi katselemaan?

Joppe
Joppe
Osallistuja (Participant)

  Hei,

  Kortti pitäisi näkyä Resurssienhallinnassa. Avaa Resurssienhallinta ja valitse vasemmasta listasta ”Tämä tietokone”. Kortti ilmestyy todennäköisesti ”USB-muistitikku”-nimiseen asemaan, jos lukijassa on tuki monelle kortille.

  Aseman nimi muuttuu kortin nimeksi, kun Windows tunnistaa, että lukijassa on kortti. Kaksoisnapsauta asemaa, niin kortin kansio avautuu.

  Joppe


  user-464905
  Osallistuja (Participant)

   Hei.

   Kiitos vastauksestasi. Ongelma ei ihan vielä ratkennut. Ohessa kuvakaappaus tilanteesta resurssien hallinnassa, kun kortti on laitettu kortinlukijaan ja asemaa klikattu. Kun yksittäistä kansiota klikkaa, avautuu valikko, josta en kuitenkaan saa oikein mitään tolkkua. Miten tästä eteenpäin pitäisi edetä, vaihe vaiheelta?

   Joppe
   Joppe
   Osallistuja (Participant)

    Moi,

    Oletko yrittänyt valita esimerkiksi tuota Camera Roll -kansiota tai muita kuvassasi näkyviä kansioita ja katsoa, mitä tiedostoja niissä on?

    Tuo Camera Roll -kansio on ainakin kuvakansio, ja nuo muutkin saattavat olla, sillä tuo F-aseman saama nimi ”PW_IPC” viittaisi jonkin sortin kameraan, jossa muistikortti on ollut.

    Kaksoisnapsauta jotain kansiossa olevaa tiedostoa ja katso mitä tapahtuu. Jos tiedostot ovat Windowsin tunnistamassa muodossa, niin ne aukeavat.

    Joppe


    user-464905
    Osallistuja (Participant)

     Hei.

     Kiitos vastauksestasi. Käytän korttia IPC360-valvontakamerassa. Tutkin korttia hiukan tarkemmin, ja kokeilin sitä myös puhelimessa. Tällöin huomasin, että kamera ei ollut tallentanut kortille ilmeisesti mitään. Tämä siitä huolimatta, vaikka kamera hyväksyi kortin ja näytti tallentavan videota. Samoin, kun kortin laittoi tietokoneeseen, resurssien hallinnassa näytti, että kortille on tallentunut jotain. Pohdin sitä, että voisiko kortin kirjoitusnopeus olla liian alhainen videokuvan tallentamiseen. Ehkä on hankittava kameraan uusi kortti, ja kokeiltava sillä.

     Joppe
     Joppe
     Osallistuja (Participant)

      Moi,

      Se ei välttämättä johdu kortista, vaan kameran ohjausohjelman asetuksissa voi olla jotain häikkää.

      Tarkista asetukset, ennen kuin ostat uutta korttia, ettei tule turhaa rahanmenoa.

      Joppe


      user-464905
      Osallistuja (Participant)

       Hei.

       Kokeilin korttia taas valvontakamerassa, ja tallensin kortille videota. Kun sitten laitoin kortin tietokoneeseen, ja yritin katsoa videon VLC-media playerin avulla, se ei edelleenkään onnistunut. Kun kaksoisklikkasin kuvakaappauksessakin näkyvää suurta kuvaketta, jossa on teksti: ”00-47-M.jpg”, kuva vilahti sekunnin murto-osan ajan ruudussa, kadoten samantien. Tämä viittaa siihen, että kortille on tallentunut jotain, mutta en vaan tajua, miten sen saisi toistettua vaikka VLC-media playerilla.

        

        

       Joppe
       Joppe
       Osallistuja (Participant)

        Moi,

        Jpg-tiedosto ei ole videotiedosto vaan pelkkä kuvatiedosto. Videotiedostojen tunniste on useimmiten mp4.

        Kaksoisnapsauta tuota jpg-kuvaa. Kuvan pitäisi jäädä ruudulle näkyviin, oli kuva minkäkokoinen tahansa, kunhan tiedosto vaan on ehjä.

        Joppe

         


        user-464905
        Osallistuja (Participant)

         Hei.

         Selvitin tuota MicroSD-muistikorttiongelmaa Kotimikron tuen kanssa, ja selvisi, ettei edes VLC-mediaplayer pysty toistamaan IPC360-valvontakameran kortille tallentamaa videota sellaisenaan. Kameran tallentama video on muotoa: 53.h264 . Kun tiedoston muuntaa mp4-muotoon, toisto onnistuu. Etunurkasta ladattavan Format Factory-ohjelman avulla, toisto onnistuu myös suoraan. Latasin ja kokeilin tuota ohjelmaa, ja sen avulla kortilla olevat videot pystyy toistamaan. Tämä ongelma on siis ratkaistu.

         Alueelle ‘OHEISLAITTEET’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.