Tableteista

Ratkaistu
Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Joppe Joppe 11 kuukautta, 2 viikkoa sitten.
Tekijä
hyggepost
Osallistuja (Participant)

Tabletin käyttäjänä testit ja vertailut ovat mieleistä luettavaa.

Onkohan tableteissa kovin yleistä se, että mobiiliyhteyden kautta ei pysty saamaan käyttöjärjestelmäpäivityksiä eikä tekemään varmuuskopioita; no näin on ainakin tässä 2018 I padissä.

Tähän  törmäsin laitteen ostettuani, mutta mainintaa siitä en ollut arvioinneissa tai käyttäjäkokemuksissa nähnyt. Tämä olisi ehkä vaikuttanut ostopäätökseen, joten kysynkin , miten yleistä em. käytäntö mobiililaitteissa on?

Joppe
Joppe
Osallistuja (Participant)

  Joo, tuo on Applen vehkeissä vähän ärsyttävä piirre. Applella tuntuu olevan se käytäntö, että päivitykset saa vain wifin kautta. Ajatuksena on kaiketi se, että wlanin kautta ladatessa ei tule kustannuksia, kun taas mobiiliyhteyden kautta niitä voi tulla, liittymästä riippuen.

  Suomessa tosin on vähän eri systeemit ja Apple ajattelee amerikkalaisittain.

  Jos meillä esimerkiksi  lataa mokkulan kautta, niin ei Ipad tai Iphone sitä huomaa, että mokkula menee mobiiliverkkoon. Laitteelle riittää, että se on mokkulan wifissä kiinni.

  Voi olla, että joskus tulee Applenkin  laitteilla mahdolliseksi ladata isot päivitykset myös suoraan mobiiliverkosta.

  Tosin kyllä minä Android-laitteissanikin lataan isot päivitykset aina wlanin kautta. Hommasin juuri uuden Android-puhelimen, josa on puhdas ja uusin Android. En ole kokeillut, lataisiko se järjestelmäpäivitykset mobiiliverkon kautta. Luultavasti – ja toivottavasti.

  Joppe

  Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille