Wifin käytöstä

Ratkaistu
Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Joppe Joppe 5 vuotta, 7 kuukautta sitten.
Tekijä
hyggepost
Osallistuja (Participant)

Mitä eroa kantaman ja yhteyden turvallisuuden suhteen on wifin käytöllä taloyhtiön valokuituverkon tai puhelimen kautta jaetun yhteyden kautta. Operaattori on sama.


hyggepost
Osallistuja (Participant)

  Puhelimen hot-spot WPA2 PSK

  Joppe
  Joppe
  Osallistuja (Participant)

   Wifin käytölle tuolla ei ole merkitystä. Langaton yhteys valokuitureitittimeen pitää olla samalla tavalla salattu kuin yhteys puhelimen kautta. Langaton yhteys salataan (kuten tuolla wpa2 psk -tekniikalla), koska muuten sitä voi vakoilla.

   Valokuitukaistaa sen paremmin kuin muutakaan johdollista kaistaa ei voi vakoilla, koska se ei lähetä mitään radiosignaalia, jonka voisi siepata.

   Johdollista kaistaa voi vakoilla vain, jos joku ujuttaa tietokoneelle vakoiluohjelman, joka seuraa verkkoliikennettä ja kaikkea, mitä käyttäjä tekee.

   Valokuitu on vakaampi ja nopeampi yhteys nettiin kuin puhelimen tukiaseman kautta, koska valokuituyhtyettä ei jaeta muiden käyttäjien kanssa. Kuidun valittu nopeusluokka kuitenkin vaikuttaa asiaan, samoin talon sisäverkko. Jos ne ovat kovin hitaita, niin silloin puhelimen kaista voi olla nopeampi, riippuen millainen kaista on käytössä.

   Joppe

   Alueelle ‘INTERNET’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.