Wifi-yhteys

Ratkaistu
Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Moriz 3 viikkoa, 2 päivää sitten.
Tekijä
hyggepost
Osallistuja (Participant)

Mitä eroa kantaman ja turvallisuuden suhteen on wifin käytöllä taloyhtiön valokuituyhteyden tai puhelimesta jaetun yhteyden kautta?Operaattori on sama.


hyggepost
Osallistuja (Participant)

  poistetaan


  Moriz
  Katsoja (Spectator)

   Käytän Windows 10 Edge selaimella 1,5 vuotta vanhalla koneella. Voinko päivittää tietokoneeni toimimaan Wifi 6 verkossa nykyisellä modeemillani? Taloyhtiön laajakaistanopeus muodostetaan käyttämällä kaapeliyhteyttä ja langatonta yhteyttäyhdessä. Tätä kutsuvat hybridi kaistaksi. Miten tarkistan modeemin ominaisuudet, jotta langaton Wifi 6 toimisi myös vanhalle koneelle, jossa on Windows 7 Opera selaimella.  Modeemi on CISCO EPC3928.

   Joppe
   Joppe
   Osallistuja (Participant)

    Moi,

    Tuon Ciscon kaapelimodeemin langaton reititin tukee vain Wi-Fi 4:ää eli ylimmillään wlan-standardia 802.11n. Wi-Fi 6 on yhtä kuin 802.11ax.
    Standardit ovat alaspäin yhteensopivia (802.11a/b/g/n/ac/ax, kuusi sukupolvea kaikkiaan), mutta vanhempaa ei voi ohjelmallisesti päivittää ylöspäin, vaan uudempi standardi vaatii uuden laitteen.

    Jos hankit Wi-Fi 6 -reitittimen, niin tietokoneet ja muut laitteet, joissa on vanhemman sukupolven wlan-verkko, toimivat kyllä Wi-Fi 6 -verkossa, mutta omalla hitaammalla vauhdillaan.
    Kaikissa laitteissa pitää olla Wi-Fi 6 eli 802.11ax-standardin verkkokortti, jos haluaa, että laitteet toimivat täydellä Wi-Fi 6:n vauhdilla.

    Windows 7:lle ei tietääkseni ole tehty ajureita Wi-Fi 6 -verkolle, koska seiskaa ei enää muutenkaan tueta. Ainakin monissa verkkokorteissa yleinen Intel WiFI 6 AX200 tukee vain Windows 10 -järjestelmää.
    Mutta kuten sanottu, alaspäin yhteensopivuuden ansiosta myös Windows 7 -kone kyllä toimii Wi-Fi 6 -verkossa, oman verkokorttinsa vauhdilla.

    Joppe


    Moriz
    Katsoja (Spectator)

     Halusiain kysyä vielä lisää Wifi- 6 :sta. Nyt puhutaan paljon kotiverkon Wifi 6:sta ja siitä haluan kysyä:

     1.     Miten tarkastan, että nykyisen kanettavani verkkokortti toimii wifi-6 verkossa. Kanettavani on noin 1,5 vuotta vanha Windows 10, selain edge.

     2.     Voiko nykyisen Wi-fi verkon( Wi-fi 4,  802,11n, WPA2, 2,4 GHz, 144/144 Mbps vastaanotettu/lähetetty) korvata Wi-fi 6:lla ja kannattaako?

     3.     Mitä muuta täytyy lisätä, huomioida tai hankkia, jotta ko. verkko olisi mahdollista?

     4.     Onko mitään Wi-fi 5 verkkoa olemassa, jos Wi-fi 6 ei onnistu?

     5.     Jos kanettavassani on verkkokortti, joka tukee Wifi 6:sta, niin hakeeko uusi modeemi automaattisesti asetukset kun sen liittää verkkoon?

      

      

      

      

     Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille