Temppuileva Edge-selain.

Ratkaistu
Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  user-464905 4 vuotta sitten.
Tekijä
user-464905
Osallistuja (Participant)

Kun tänään yritin käyttää Edge-selainta, näyttöön tuli ilmoitus: Tämän sivun lataamisessa on ongelma. Sitten selain sulkeutui itsestään. Käynnistin koneen uudelleen, mutta se ei auttanut. Yritin myös korjata selainta asetuksista, mutta sekään ei auttanut. Mikä tällaisen häiriön aiheuttaa, ja miten se korjataan?

Joppe
Joppe
Osallistuja (Participant)

  Koita jollain toisella selaimella, aukeaako sivu tai sivut. Jos aukeaa, niin silloin vikaa on Edgessä. Jos ei, niin vika on luultavimmin verkossa.

  Et kertonut, mitä ja mistä koitit korjata, mutta jos et vielä kokeillut, niin yritä määrittää Edge uudestaan, jos Edge on rikki: Valitse aloituspainike -> Asetukset -> Sovellukset. Kirjoita hakuun Edge, valitse Microsoft Edge ja sen kohdalla Lisäasetukset. Koita ensin Korjaa-vaihtoehtoa. Jos se ei auta, niin koita Palauta-vaihtoehtoa.

  Joppe


  user-464905
  Osallistuja (Participant)

   Hei.

   Kokeilin Chrome-selainta, ja sillä sivustot avautuvat normaalisti. Vika on siis todennäköisesti itse Edge-selaimessa. Yritin korjata selainta myös ”korjaa” ja ”palauta”-toimintojen avulla, mutta ei auttanut. Myöskään ”lopeta”-vaihtoehto ei tuottanut minkäänlaista tulosta. Viimeisenä vaihtoehtona voisi olla selaimen asennuksen poistaminen, ja uudelleen asentaminen, mutta poistaminenkaan ei onnistu. Vaihtoehto ”poista asennus”, näkyy himmeänä, eikä se reagoi klikkauksiin. Sama juttu, jos sovellusluettelon kautta yrittää poistaa asennuksen. Miten tuon selaimen asennuksen poiston voisi ”Pakottaa”, että päästäisiin asiassa eteenpäin?

   Joppe
   Joppe
   Osallistuja (Participant)

    Moi,

    Edgeä ei voi poistaa, koska se on osa järjestelmää.

    Asenna Edgen uusin versio. Se on valinnainen ainakin toistaiseksi, sillä nykyinen Edge on vielä Windows 10:n oletuselain.

    Uusi on kuitenkin ollut Microsoftin sivuilla jo tammikuusta ladattavissa. Uusi Edge perustuu Chromium- selainmoottorille, jota Chromekin käyttää, ja siksi uuteen Edgen voi asentaa laajennuksia myös Chromen Webstoresta. Se on hieno ominaisuus.

    Uusi Edge on omassa koneessani toiminut ihan hyvin. Se asentui englanninkielisenä, mutta kieli oli helppo vaihtaa asetuksissa. Ja voi olla, että nykyversio asentuu jo oikein järjestelmän kielen mukaan, eikä mitään kielisäätöjä tarvita.

    Täälltä sen saa:
    http://bit.ly/uusi-edge

    Se korvaa nykyisen Edgen.

    Joppe


    user-464905
    Osallistuja (Participant)

     Hei.

     Tein niinkuin neuvoit, ja latasin uuden Edge-version. Ja nyt selain toimii niinkuin pitääkin. Suurkiitos hyvästä neuvosta!

     Alueelle ‘INTERNET’ ei voi kirjoittaa uusia aiheita eikä vastauksia olemassaoleviin aiheisiin.