Firefox ei asennu Etunurkasta

Avoin
Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi KotiMikro-tuki KotiMikro-tuki 9 kuukautta, 1 viikko sitten.
Tekijä
user-328047
Osallistuja (Participant)

Hei! Olen uusi täällä ja yritin asentaa Firefox:ia Etunurkasta. Imoitti, että tarvitsen 7 x64 windowsin tai uudemman.

Koneessani on win 10 x 64 (1709 päivitys). Koneen olen asentanut vistasta -seiskaan ja sieltä kymppiin. Mikähän on syy???


user-328047
Osallistuja (Participant)

  Lisään tähän vielä, että sain sen ladattua Mozzillan sivuilta????

  KotiMikro-tuki
  KotiMikro-tuki
  Osallistuja (Participant)

   Moi,

   Kiitos tiedosta.

   Etunurkassa oleva asentaja näkyy olevan vanha, joten se lienee syynä ongelmaan.

   Versiot muuttuvat niin nopeasti, että varmin konsti saada tuorein versio on ladata suoraan sylttytehtaalta, kuten sinäkin teit.

   Terveisin,

   Alpo
   KotiMikro-tuki

    


   user-328047
   Osallistuja (Participant)

    Syy miksi asentelin ”ketunhännän ” on siihen, että se tekee tiuhaan varmuuskopioita. Ne täyttää nopeasti muistia. Voisitteko käsitellä jossain lehdessä sen varmuuskopioden kopiomistaajuuden muuttamista. Sitä voi muuttaa. abaut:confic sieltä parametri browser.sessionstore.interval.Tämä tietysti kokeneille


    user-328047
    Osallistuja (Participant)

     Lisään vielä, että toimin senioreiden ATK tukena ja moni käyttää selaimena Firefoxia. Luulen, että juuri tämä on syynä piilotiedostojen täyttymiseen. Antakaahan asiantuntia neuvoa onko näin

      

     KotiMikro-tuki
     KotiMikro-tuki
     Osallistuja (Participant)

      Kiitos juttuvinkistä.

      Oln itse asiassa sellaisessa käsityksessä, että Firefoxin kiintolevyn rääkkäys oli korjattu tähän uuteen Qantum-versioon, mutta ei se sitten ole, vaikka ”ominaisuus” on kai ollut tiedossa jo reilun vuoden.

      Sessionstoreja tarkkailevaa laajennusta ei nimittäin saa Quantumiin, joten siksi luulin, ettei Qantum käytä varmistustallennusta niin usein ja samalla tavalla kuin ennen. Olipa hyvä että se tuli tietoon, niin ei tullut ylistettyä Quantumia (nopeahan se kyllä on).

      Ei se tavallisilla kiintolevyillä lienekään niin vakavaa kuin ssd-levyillä, joilla voi takuut paukkua, jos niille kirjoitetaan tolkuttoman tiuhaan ja paljon.

      Jos tieto pitää paikkansa, niin Firefox tallentaa varmuuskopiotiedostonsa 15 sekunnin välein. Ja rasittaahan se toki muitakin komponentteja, kun niiden pitää koko ajan olla käytössä Firefoxin takia.

      Toisaalta vasta-argumenttejakin löytyy.

      Jos käytössä on hyvälaatuinen ssd, jolle kirjoittaa 10 gigaa päivässä, niin ssd kestää noin 130 vuotta, ennen kuin se lakkaa toimimasta. Teoriassa, siis.

      Ja jos koneessa on 8 gigaa keskusmuistia tai enemmän, niin ei Firefoxin taustatyöskentelyä pitäisi kyllä huomata mitenkään.

      Näistä asioista taidetaan kyllä vääntää kättä verkon foorumeilla enemmänkin, eikä mitään yhtä totuutta ole olemassa.

      Firefoxia(kin) käyttävä Alpo

       

      Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille