Sivunumeroiden piilotus Word-asiakirjassa

Avoin
Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Toimitus Toimitus 1 vuosi, 10 kuukautta sitten.
Tekijä Toimitus
Toimitus
Avainmestari (Keymaster)

Tässä esimerkissä jätetään alatunnisteessa näkyvä sivunumero pois asiakirjan ensimmäiseltä sivulta, joka on kansilehti, ja toiselta sivulta, jolla on sisällysluettelo. Tällöin sivunumerointi alkaa kolmannelta sivulta numerolla 1.

Tämä onnistuu jakamalla asiakirja osiin, poistamalla niiden välisen yhteyden ja lisäämällä sitten sivunumerot:

1. Napsauta sisällysluettelosivun alaosan vapaata aluetta eli kohtaa, jossa teksti loppuu.

2. Valitse Asettelu-välilehti, valitse siellä Vaihdot ja valitse esiin tulevasta valikosta Seuraava sivu.

3. Kaksoisnapsauta alatunnisteen aluetta nyt luodulla uudella sivulla, niin esiin tulee Ylä- ja alatunnistetyökalut -kohdan Rakenne-välilehti. Vaihtoehtoisesti voit siirtyä Lisää-välilehdelle, valita kohdan Alatunniste ja edelleen Muokkaa alatunnistetta.

4. Sinun pitäisi nyt olla alatunnisteessa, jonka nimenä on Alatunniste (Osa 2). Valitse yläreunasta Linkitä edelliseen, jotta yhteys edellä oleviin sivuihin poistuu käytöstä.

5. Valitse yläreunasta Sivunumero, valitse Sivun alareuna ja valitse haluamasi rakenne.

6. Valitse taas Sivunumero, valitse sitten Muotoile sivunumerot…, laita Sivunumeron muoto -valintaikkunassa valinta kohtaan Aloittava nro ja kirjoita 1, jos haluat aloittaa sivunumeroinnin numerosta 1. Muuten Word käyttää sivulla sen oikeaa sivunumeroa.

7. Valitse OK.

8. Jos asiakirjassasi on ennestään luotuna sivunumerointi, poista sivunumerot edellisestä osasta valitsemalla mikä tahansa sivunumero nyt luotua edeltävässä osassa ja paina Delete-näppäintä tai napsauta valintaa kakkospainikkeella ja valitse Leikkaa, niin kaikki edeltävät vanhat sivunumerot poistetaan.

9. Valitse sitten Sulje ylä- ja alatunniste tai kaksoisnapsauta mitä tahansa sivun kohtaa alatunnistealueen ulkopuolella. Samalla tavalla voi menetellä, kun sivunumerointi liitetään ylätunnisteeseen.

Vain tilaaja voi kirjoittaa foorumille